Enorme dreun voor PSV

Deel via social media:

Publicatie datum

PSV is in de eredivisie tegen een enorme domper aangelopen. De ploeg van Phillip Cocu leek tegen Excelsior op een moeizame zege af te stevenen, maar had buiten Nigel Hasselbaink gerekend. De aanvaller scoorde in de blessuretijd op aangeven van Tom van Weert: 1-1 en bezorgde PSV een kater op weg naar de Champions League-clash met Wolfsburg.

Door de zeperd is het verschil met Ajax nu vier punten en is de zege op de Amsterdammers opeens niet veel meer waard. Hiervoor had Cocu in de aanloop naar het treffen met de Rotterdammers nog zo gewaarschuwd.

De grootste kans in de eerste helft was voor Excelsior. Daryl van Mieghem had de bal in de 23e minuut voor het inschieten, maar mikte voorlangs. Jürgen Locadia had kort daarvoor uit kansrijke positie naast gekopt. Een kopbal van Hector Moreno werd van de lijn gehaald.

Lestienne krijgt steun

Het hoogtepunt voor de rust kwam van de tribunes in Eindhoven. Maxime Lestienne, die onlangs zeer plotseling zijn moeder verloor, kreeg in de zestiende (16 is zijn rugnummer) minuut middels een staande ovatie een hart onder de riem gestoken.

In de tweede helft kwam PSV dan toch op voorsprong. Locadia, normaal gesproken een pure afmaker, stond deze keer eens aan de basis van een doelpunt. Pröpper trof in de 62e minuut doel.

Het bleef bij die ene goal voor de landskampioen. Sterker nog in de slotfase deed Hasselbaink de thuisploeg vreselijk veel pijn en bleven de PSV'ers met een kater achter.

Bekijk ook de uitslagen, karakteristieken en stand in de eredivisie.