CRUIJFF (68) OVERLEDEN

Deel via social media:

Publicatie datum

Johan Cruijff is overleden. De voetballegende is 68 jaar geworden. Cruijff overleed donderdag in het bijzijn van familie. Hij leed aan longkanker.

,,Met verdriet moeten wij mededelen dat Johan Cruijff omringd door zijn familie en na een felle strijd tegen kanker, op 24 maart in Barcelona is overleden'', zo staat op de de website van de oud-voetballer en -trainer.

Cruijff kwam 48 keer uit voor het Nederlands elftal en kwam daarin tot 33 doelpunten. De voormalig sterspeler van onder meer Ajax en FC Barcelona werd drie keer uitgeroepen tot wereldvoetballer van het jaar. In 1974 veroverde hij met Oranje de harten van de voetbalwereld op het WK in Duitsland. Het Nederlands elftal wist daar zilver te pakken.

Na zijn actieve loopbaan werd Cruijff trainer, wederom bij Ajax en Barcelona. In 1992 wonnen de Catalanen met het dreamteam van El Salvador de Europa Cup dankzij een rake vrije trap van Ronald Koeman.

Cruijff was na zijn trainersloopbaan analist bij de tv en schreef een wekelijkse column voor De Telegraaf/Telesport. Tot eind vorig jaar was hij bij Ajax betrokken. Cruijff legde in december 2015 zijn rol als adviseur neer toen de bestuursraad zich niet verzette tegen het ontslag van hoofd opleiding Wim Jonk.