Vereerde middenvelder Ajax blijft liever in Amsterdam

Napoli grijpt naast Bazoer

Deel via social media:

Publicatie datum

SSC Napoli heeft na de eerdere flirt met Davy Klaassen een vergeefse poging ondernomen om Riechedly Bazoer (19) los te weken bij Ajax. De koploper van de Serie A had toestemming van directeur spelerszaken Marc Overmars om met de middenvelder te praten. Die liet echter weten vereerd te zijn, maar liever in Amsterdam te blijven.

Ajax hanteert het principe dat elke speler voor de juiste prijs te koop is. In het geval van Bazoer gaf Overmars een indicatie van ruim 25 miljoen euro, exclusief bonussen en een percentage doorverkoop. Dat was even slikken voor de Italianen, maar toen zij lieten blijken zich daardoor nog niet definitief te laten afschrikken, lag de bal opeens bij de speler zelf.

Om Bazoer te paaien werd zijn broer en zaakwaarnemer Irchandly uitgenodigd voor het Coppa Italiaduel Napoli-Internazionale, aanstaande dinsdag in Napels. Die uitnodiging werd echter afgeslagen, omdat Riechedly tot de conclusie kwam dat hij – zeker halverwege het seizoen – nog niet naar het buitenland wil. Met FC Barcelona als hevig geïnteresseerde club en wekelijks een leger scouts van andere belangstellende, betracht de Utrechter geduld.