Blind: "Mijn cijfers zijn niet om over naar huis te schrijven'

Deel via social media:

Publicatie datum

Danny Blind realiseert zich dat hij zich niet heel veel meer zeperds kan veroorloven. „Valt er voor mij hier iets te winnen? Ja, mijn cijfers zijn niet om over naar huis te schrijven (drie van de vier interlands verloren, red.). En toch staat dat gegeven niet voorop. Het gaat bij mij om het team, dat ik wil zien groeien. Ik ga me alleen richten op de start van de WK-kwalificatie, dan moet de ploeg er staan.”

Een weg vol valkuilen, waarin de publieke opinie zich mede kan laten leiden door tegenvallende resultaten. Na Wales volgen immers Duitsland uit, EK-gastland Frankrijk en Engeland. Allemaal grootmachten in het Europese voetbal.

Blind is niet naïef. In de voetbalwereld heersen andere wetten. Bert van Oostveen kan als directeur nog zo hard roepen dat deze bondscoach Nederland ook naar het WK gaat leiden, maar andere krachten kunnen een rol gaan spelen als er geen fors stijgende lijn bij Oranje komt.

„Het Nederlands elftal heeft veel goodwill verspeeld”, erkent Blind in Cardiff. „En het Nederlands elftal is van de mensen, van het volk. Dat is op elk toernooi waar we aanwezig zijn duidelijk. Daarom moeten we nu iets terugveroveren wat we zijn kwijtgeraakt. Het is een lange weg…”

Lees het hele artikel in de Premium-editie van De Telegraaf.