Blind: 'We hebben geen grip meer'

Deel via social media:

Publicatie datum

"De stand van zaken is duidelijk", keek Danny Blind vooruit naar de twee laatste EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal. "We hebben geen grip op de situatie." Zelfs als Oranje weet te winnen van Kazachstan én Tsjechië bestaat de kans dat Turkije er met de derde plaats in de groep vandoor gaat.

"We moeten zelf zes punten halen en dan ben je afhankelijk van Turkije", aldus Blind. "Ik zie niet waarom we onze manier van spelen aan zouden moeten passen aan deze situatie. Ik blijf 4-3-3 spelen. Als we ons plaatsen voor het EK moeten we kijken of we met deze selectie ook andere systemen kunnen spelen."

"Robin van Persie is, als hij speelt, de aanvoerder", aldus Blind naar aanleiding van de afwezigheid van Arjen Robben. "Het is voor Robin en voor ons niet de ideale situatie dat hij niet alles speelt bij Fenerbahçe. Hij is een van onze belangrijkste spelers. Maar we hebben er meer die niet altijd in de basis staan en voor die spelers kan het ook extra prettig zijn om dan bij Oranje te komen."

Bekijk hier het programma en de standen in de EK-kwalificatie.