'Bij Bayern was ik rond deze tijd al op het matje geroepen'

Van Gaal: 'United koopt maar door!'

Deel via social media:

Publicatie datum

Louis van Gaal voelt bij Manchester United heel wat meer vertrouwen dan bij Bayern München. De coach beleeft in Engeland een niet al te rooskleurige start van het nieuwe seizoen. Maar een dergelijk slecht begin had bij Bayern München veel grotere consequenties gehad, liet Van Gaal op het voetbalgala van De Telegraaf weten.

De ex-bondschoach: "Bij Bayern was ik rond deze tijd al op het matje geroepen. Door Hoeness. Maar weet je wat de mensen bij United doen? Die kopen maar door! Ze steunen mij! Ze hebben vertrouwen in mij. Dat voel je. Ook als mens.’’

Natuurlijk wist hij zelf vooraf dat het niet makkelijk zou worden om de grootste club ter wereld weer aan de top te brengen. Hij trof een selectie aan, die in de voorbereiding nog wel wat aardige resultaten haalde, maar in elkaar stortte toen het om de knikkers ging.

Dat was het moment om fors in te grijpen en grote aankopen te doen. Ongewoon voor Van Gaal, die bij de meeste clubs graag met talenten uit de eigen opleiding werkte.

Tottenham Hotspur

"Of het erger was dan ik had vermoed? Nee, ik wist van tevoren dat het lastig zou worden. Ik kon dit jaar ook naar Tottenham Hotspur. Maar ik koos voor de grootste uitdaging en voor het feit dat ik in elk land bij de nummer één heb mogen werken. In mijn ogen is Manchester United nog steeds de nummer één. Dat is Tottenham niet. Ook al was het héél aanlokkelijk om voor Tottenham te tekenen. Maar ik dacht echt, ik ga mijn carrière bij United afsluiten.’’