Premium

Ajax-trainer Keizer: ’We zijn nog niet zo bezig met voorronde van Champions League’

'Het draait om Appie'

Bronvermelding
ANP
Redacteur
Marcel Keizer en zijn spelers leven mee met Abdelhak Nouri. Hoewel Ajax heeft bevestigd dat het hart van de middenvelder normaal functioneert en onbeschadigd is, is het te vroeg om te juichen.
Auteur
Mike Verweij
Publicatie datum

Marcel Keizer had een andere invulling van zijn vrije zondag in gedachten. In een poging om na de voor zijn ploeg en hem dramatische zaterdag in Oostenrijk zijn gedachten te verzetten, maakte hij met zijn vrouw een fietsrit. „Maar de gedachte aan Appie liet me niet los”, benadrukt de trainer hoeveel impact het hartfalen van Abdelhak Nouri heeft.
Dat blijkt ook de volgende dag op sportpark De Toekomst. „We zijn in de ochtend bij elkaar gekomen en hebben iedereen de keuze gegeven: ’Als je wilt trainen, ga je trainen. Zo niet, dan ga je binnen wat doen.’ Daar mag iedereen zijn eigen plan in trekken, want ze voelen wat ze voelen. Daar wordt niemand op veroordeeld”, aldus Keizer. 

Hij had een duidelijke boodschap voor zijn spelers. „We houden allemaal van Appie. Of je nou traint of niet. Twee jongens van Jong Ajax hebben besloten niet te trainen. Als vorm van verwerken zijn we het veld opgegaan, maar tussen de oefeningen door merkte ik dat er weer over Appie werd gesproken.

Verder lezen

Log in om Premium artikelen op Telesport te lezen

Meer over