'Het lijkt erop dat Mourinho zichzelf wil indekken'

Deel via social media:

Bronvermelding
Reuters
Redacteur
Manchester United-manager José Mourinho.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Veel specialer wordt het niet. Voor Arnold Mühren is de climax van dit Europa League-seizoen een droomaffiche. De Volendammer (65), oud-speler van Ajax en Manchester United, ziet genoeg kansen voor de Amsterdammers.

Het huidige keurkorps van José Mourinho eindigt ondanks de komst van de duurste voetballer ter wereld – Paul Pogba – op de zesde plaats in de Premier League. Winst van de Europa League, en daarmee plaatsing voor de Champions League, moet het seizoen van Manchester United redden.

"Een zesde plaats, dat kan eigenlijk niet", aldus Mühren. "Zo’n club moet toch gewoon in de Champions League spelen. Als Manchester de finale verliest, zal dat er wel inhakken. Zowel op sportief als financieel vlak. Mourinho vindt dat Ajax een voordeel heeft, omdat zij langer rust hebben richting de finale. Het lijkt erop dat hij zichzelf wil indekken. Ik vond het altijd wel lekker om te blijven voetballen. Met Ipswich heb ik een keer 65 wedstrijden in een seizoen gespeeld. Dat was de normaalste zaak van de wereld, met een selectie van veertien veldspelers.”

Bronvermelding
Hollandse Hoogte
Redacteur
Ajacieden Arnold Mühren (r) en Rob Witschge in 1987 met de Europa Cup II.

Deel via social media:

Meer over