Bakkali en PSV op ramkoers

Deel via social media:

Bronvermelding
Hans van Tilburg
Redacteur
PSV'er Zakari Bakkali
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

De verhoudingen tussen PSV en Zakaria Bakkali komen steeds meer op scherp te staan. In de tweede vriendschappelijke wedstrijd in Zuid-Korea, tegen Gyeongnam FC (2-3 nederlaag), werd de als basisspeler begonnen Bakkali door interim-trainer Ernest Faber al na zestien minuten naar de kant gehaald.

Faber was zeer ontevreden over het optreden van Bakkali, die ondanks de uitdrukkelijke opdracht om mee te verdedigen tot driemaal toe zijn man liet lopen.

Het incident in Zuid-Korea staat niet op zichzelf. Bij PSV heeft men steeds meer de buik vol van het eigengereide gedrag van de 18-jarige aanvaller, die al bijna een half jaar weigert om bij te tekenen.

Op het trainingskamp op Gran Canaria in januari beloofde Bakkali bij te tekenen en technisch manager Marcel Brands was er zeker van uiterlijk eind maart een handtekening onder een nieuwe verbintenis te krijgen, maar het optimisme is twee maanden later ver te zoeken.

De club heeft het gevoel aan het lijntje te worden gehouden en wil inmiddels niet meer onderhandelen. Bakkali kan instemmen met het voorliggende onderhandelingsresultaat en als hij dat blijft weigeren, zal hij bij de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen worden teruggezet naar Jong PSV.

Ook zal hij dan op de transferlijst worden gezet, omdat PSV niet het risico wil lopen, dat Bakkali, wiens huidige contract medio 2015 afloopt, transfervrij de deur uitloopt. PSV heeft geleerd van de soap rond Ola Toivonen afgelopen seizoen en heeft aangegeven voortaan een stringente lijn te volgen bij spelers die niet willen bijtekenen.

Deel via social media: