Nederlander haalt schouders op na excuses

Verstappen: 'Mooi, maar daar koop ik niks voor'

Deel via social media:

Bronvermelding
Reuters
Redacteur
Max Verstappen gaat rechtdoor na het incident met Kimi Räikkönen en Valtteri Bottas
Auteur
Frank Woestenburg
Publicatie datum

Al in de eerste bocht ging het zondag tijdens de Grand Prix van Spanje mis voor Max Verstappen. Een inhaalpoging buitenom eindigde met een gebroken ophanging, nadat hij was aangetikt door de Ferrari van Kimi Räikkönen. Uitgerekend de hoofdrolspelers van een jaar geleden konden vervolgens de rest van de race vanuit de pitbox bekijken. 

De schuld voor het incident lag bij geen van beiden, maar bij Mercedes-coureur Valtteri Bottas, die aan de binnenzijde van bocht 1 Räikkönen aantikte, die op zijn beurt de Red Bull van Verstappen raakte. De stewards deden het vrijwel meteen af als een race-incident, maar Verstappen was na bestudering van de tv-beelden later een andere mening toegedaan.

„Ik vond het een beetje een aparte beslissing, want Bottas schakelt met zijn actie wel in één klap twee man uit. Bottas remde heel vroeg en zette vervolgens weer aan, waarbij hij Kimi raakte. Het was geen handige actie.”Bottas bood meteen na de race openlijk zijn excuses aan voor zijn actie. „Mooi, maar daar koop ik niets voor”, reageerde Verstappen zuurtjes.

Lees HIER al het nieuws over de Spaanse GP.

Deel via social media:

Meer over