Bakkali in vizier Liverpool

Deel via social media:

Bronvermelding
Hans van Tilburg
Redacteur
PSV'er Zakari Bakkali
Auteur
Jeroen Kapteijns
Publicatie datum

PSV dreigt een tweede affaire Labyad te krijgen. De Eindhovense clubleiding vangt vooralsnog bot bij de pogingen om het grote talent Zakaria Bakkali langer vast te leggen. Het rijtje geïnteresseerde clubs dat het talent in het vizier heeft, wordt langer en langer. Eén van de serieus gegadigden die toekomst ziet in Bakkali is Liverpool.

Ook vanuit België is volop interesse voor de eenmalige Belgische international. Standard Luik en Anderlecht zitten op het vinkentouw voor het recent 18 geworden toptalent, dat na dit seizoen nog maar één jaar vastligt in Eindhoven. Verder heeft Real Madrid geïnformeerd bij de speler. Bakkali zou bij de Koninklijke eerst bij Real Madrid B, dat uitkomt in de Segunda Division, moeten gaan spelen.

Waar technisch manager Marcel Brands van PSV onlangs aangaf te rekenen op een snelle ondertekening van een nieuw langjarig contract door Bakkali, lijkt dat er voorlopig niet in te zitten. Bakkali wil langer de tijd nemen, melden bronnen rond de speler. Inmiddels is het zelfs de vraag of het toptalent überhaupt nog gaat bijtekenen.

Tante en vader

Zijn tante Hakima, een restauranthoudster die optreedt als zaakwaarnemer van de speler, en zijn vader Abdel gaven er weliswaar eerder blijk van een langer verblijf bij PSV toe te juichen, maar de speler twijfelt zelf sterk of hij er verstandig aan doet een nieuw, langjarig contract te ondertekenen. En als 18-jarige jongvolwassene wil Bakkali nu zelf beslissen over zijn toekomst.

Wat niet meehelpt bij de pogingen van Brands om Bakkali voor de club te behouden, is de teleurstelling bij de speler over de huidige gang van zaken bij PSV. Sinds de winterstop heeft Bakkali slechts 21 (!) speelminuten gekregen en viel hij bij vijf competitieduels helemaal buiten de wedstrijdselectie. WK-deelname met de Rode Duivels kan hij mede daardoor op zijn buik schrijven.

Quotum

Omdat Bakkali ook al het quotum heeft overschreden om dit seizoen nog in actie te kunnen komen voor Jong PSV, speelt hij gedurende een lange periode nauwelijks wedstrijden, wat niet goed is voor zijn persoonlijke ontwikkeling.

Als Bakkali daadwerkelijk weigert om een nieuwe, langjarige verbintenis te ondertekenen, ziet PSV zich gedwongen om komende zomer al mee te werken aan een transfer om toch nog een transfervergoeding te ontvangen voor het talent. Dat is geen gunstige uitgangspositie voor onderhandelingen is afgelopen zomer wel gebleken bij Ola Toivonen.

Open zenuw

Een voortijdig vertrek van Bakkali zou bij PSV bovendien een open zenuw raken, die is blootgelegd door de slepende transfersoap en het premature vertrek voor een habbekrats van Zakaria Labyad, eveneens een door PSV zelf opgeleid toptalent. De middenvelder is inmiddels na een mislukt avontuur bij Sporting Lissabon neergestreken bij Vitesse.

Deel via social media: