Sanchez zorgt voor kansen: 'Maar gevaar ligt op de loer'

Deel via social media:

Bronvermelding
Matty van Wijnbergen
Redacteur
Davinson Sanchez was donderdag weer een van de betere spelers aan Ajax-kant.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Davinson Sanchez maakt in zijn eerste seizoen bij Ajax bijna wekelijks indruk. "Hij is een klasse apart, een beul van een verdediger, krachtig en tegelijk razendsnel", zag Ruud Gullit ook donderdag tegen Schalke 04 (2-0 zege) weer. 

De Europees kampioen van 1988 denkt dat de snelle ontwikkeling van de Colombiaanse verdediger Ajax kansen biedt, maar ook een probleem kan opwerpen.

"Talentvolle spelers in Zuid-Amerika zien dat ze zich bij Ajax snel en eenvoudig kunnen aanpassen, het niveauverschil te overbruggen valt en ze een serieuze kans krijgen. Dat zorgt voor een aanzuigende werking", aldus Gullit in zijn column in TELESPORT.

Bronvermelding
TELESPORT
Redacteur
TELESPORT-columnist Ruud Gullit.

"Aan de andere kant ligt het gevaar van een snel vertrek op de loer nu Sanchez zich zo nadrukkelijk manifesteert in de Europese etalage. Reken erop dat zaakwaarnemers gaan leuren met zo’n jongen. Hij levert wellicht een mooi bedrag op, maar zo’n transfer verzwakt Ajax sportief. Dat maakt een vertrek extra zuur. Tevens omdat Ajax zulke spelers niet opleidt en ze in de scouting over het hoofd worden gezien. Jaap Stam was de laatste Ajacied met zulke defensieve kwaliteiten. Ook gekocht."

Lees HIER de gehele column van Ruud Gullit die zaterdag in TELESPORT staat.

Deel via social media:

Meer over