Hamilton waant zich na koude oorlog in oase van rust

'Nu al betere werkrelatie dan ooit'

Deel via social media:

Bronvermelding
EPA
Redacteur
Mercedes-coureur Lewis Hamilton.
Auteur
Frank Woestenburg
Publicatie datum

Na de jarenlange koude oorlog met zijn rivaal en teamgenoot Nico Rosberg waant Lewis Hamilton zich dit seizoen bij Mercedes vooralsnog in een oase van rust. De Brit zegt, enigszins opportunistisch, een enorme klik te voelen met Rosbergs opvolger Valtteri Bottas.

„Ik heb met hem nu al een betere werkrelatie dan ik ooit met een andere teamgenoot heb gehad”, stelt de wereldkampioen van 2008, 2014 en 2015. „Alles is gericht om onze prestaties op de baan te verbeteren, daar hou ik van. Er worden geen spelletjes naast de baan gespeeld, er is volledige transparantie.”

Schrijf je nu ook in het Formule 1-spel GPPro van Telesport en maak kans op een reis voor twee personen naar de Grand Prix van Bahrein.

Met name die laatste opmerking is opvallend, aangezien Hamilton onlangs nog aangaf dat het delen van data tussen teamgenoten in de Formule 1 wat hem betreft verboden zou mogen worden. Voor zijn gevoel profiteerde Rosberg de afgelopen jaren bij Mercedes meer van hem dan andersom.

Bronvermelding
Reuters
Redacteur
Lewis Hamilton wordt dit seizoen vergezeld door Valtteri Bottas.

Echter, van de relatief onervaren Bottas, nieuw in een topteam, verwacht Hamilton voorlopig weinig te vrezen te hebben. „Valtteri wil zijn uiterste best doen in zijn eerste jaar. Ik zit hier al wat langer, ken het team beter en wil hem zoveel mogelijk helpen, zodat hij snel leert.”

Bottas komt over van Williams, waarvoor hij vier seizoenen uitkwam en negen podiumplaatsen scoorde. De Fin noemt de overstap van een goede middenmoter naar het beste team op de grid ’iets groter dan vooraf gedacht’. Hij lijkt zich in zijn eerste jaar neer te leggen bij een rol als tweede rijder. „Ik hoop vooral veel van Lewis te leren.”

Hamilton zelf zegt vastbesloten te zijn zich te revancheren voor afgelopen seizoen, waarin hij zich in de WK-strijd liet aftroeven door Rosberg. „Ik werk harder dan ooit tevoren. En ik ben na afgelopen seizoen uiterst gedreven en gefocust, maar dat was ik vorig jaar ook. Alleen kreeg ik niet het resultaat dat ik wilde. Dat moet anders.”

Bronvermelding
EPA
Redacteur
Nico Rosberg en Lewis Hamilton waren niet bepaald beste vrienden.

Daarnaast zegt hij fitter te zijn dan voorheen. Dat laatste is hard nodig, aangezien het besturen van de nieuwe snellere auto’s voor alle coureurs zwaarder zal zijn. In de eerste testweek in Barcelona - zijn eerste kennismaking met zijn bolide voor komend seizoen - klaagde Hamilton over ’bulten en blauwe plekken’, die hij in een raceauto nog niet eerder had gehad. „De auto’s zijn veel sneller in de bochten. Je voelt echt de G-krachten in je lijf en je nek. Gelukkig heb ik hard getraind in de winter. Ik ben er klaar voor”, aldus Hamilton, die zich na de testsessies vooral onder de indruk toonde van de Ferrari’s. „Op basis van de testen is voor mijn gevoel niet Mercedes, maar Ferrari de favoriet voor 2017.”

Toch laat hij over zijn ambities voor het eerste raceweekeinde in Australië geen twijfel bestaan. „Ik wil in iedere sessie de snelste zijn. En de race winnen uiteraard.”

Deel via social media:

Meer over