Janssen blij met vertrouwen bondscoach Blind

Deel via social media:

Bronvermelding
ANP
Redacteur
Vincent Janssen arriveert bij hotel Huis ter Duin. Het Nederlands elftal bereidt zich voor op het kwalificatieduel tegen Bulgarije.
Publicatie datum
NOORDWIJK -

Vincent Janssen is blij met het vertrouwen dat hij krijgt van bondscoach Danny Blind. Hoewel de spits nauwelijks speeltijd krijgt bij Tottenham Hotspur mocht hij zich maandagavond toch melden in Noordwijk voor de komende interlands van Oranje met Bulgarije en Italië.

,,Iedereen kent mijn situatie en dan is het mooi dat ik er weer bij ben", zei hij. ,,Ik heb het bij Oranje ook wel aardig gedaan, denk ik", doelde hij onder meer op zijn vier doelpunten in tien interlands. ,,En het klinkt misschien raar, maar ik voel me erg sterk en goed. Alleen wil ik dat ook graag laten zien."

Bij de Spurs moet Janssen concurreren met Harry Kane, de populaire topschutter en onbetwiste nummer één voor de positie centraal in de aanval. Maar zelfs toen Kane zondag vanwege een blessure moest passen voor het duel met Southampton, mocht de voormalige spits van AZ slechts de laatste vier minuten van die ontmoeting meedoen. Zijn laatste basisplaats in de Premier League dateert alweer van november vorig jaar.

Janssen of Dost?

Bij Oranje moet Janssen de strijd aan gaan met Bas Dost, die zijn abonnement op doelpunten afgelopen zaterdag verlengde met twee treffers voor Sporting Portugal tegen Nacional (2-0). De trotse topschutter van Portugal heeft inmiddels 24 competitiedoelpunten achter zijn naam staan. Kiest Blind zaterdag in Sofia gewoon weer voor Janssen of moet Dost het Nederlands elftal iets dichter naar het WK in Rusland helpen?

Janssen zegt het niet te weten. ,,Ik heb de bondscoach rond de jaarwisseling uitgebreid gesproken. Maar de inhoud van dat gesprek blijft tussen mij en de bondscoach. Ik weet echt niet wat hij van plan is voor de komende interlands. Dat moet ik afwachten."

Deel via social media:

Meer over