PSV’er Locadia wil Memphis achterna

Deel via social media:

Bronvermelding
Hollandse Hoogte
Redacteur
Memphis Depay op de rug van Jurgen Locadia in 2013.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Jürgen Locadia heeft zich laten inspireren door zijn oud-ploeggenoten Georginio Wijnaldum en Memphis Depay bij zijn beslissing om tot medio 2020 bij te tekenen bij PSV.

"Hoe Wijnaldum zijn carrière heeft opgebouwd, is een voorbeeld voor me. Hij is met een sterk pakket naar het buitenland gegaan. Ik wil hier ook eerst een seizoen meemaken, dat ik helemaal meedraai en belangrijk ben voor de ploeg", aldus de aanvaller, die in de jeugd altijd als centrumspits speelde en aanvankelijk veel problemen had met een rol op de flank.

Inmiddels staat Locadia daar anders in. "Het maakt me niet zoveel uit waar ik sta. Ik kan overal scoren. Vorig seizoen heb ik een heel seizoen vanaf links gespeeld. Dat ging goed, maar ik had wel meer moeten scoren. Dat kan beter. Dat hebben Dries Mertens en Memphis Depay in het verleden wel laten zien."

Locadia miste het grootste gedeelte van het huidige seizoen door een afwezigheid van zes maanden door een lies- en daarop volgende knieblessure. Na zijn rentree is zijn inbreng beperkt gebleven tot invalbeurten. "Ik ben pas drie weken fit en heb een half jaar niet gespeeld. Ik heb pas één volledige wedstrijd gespeeld bij Jong PSV. Dat ging goed. Geduld is op dit moment de sleutel."

Deel via social media:

Meer over