Coach van Schalke prijst Amsterdamse aanval

'Ajax haalbare tegenstander'

Deel via social media:

Bronvermelding
AFP
Redacteur
Sead Kolasinac
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Schalke 04-trainer Markus Weinzierl heeft verheugd gereageerd op Ajax als tegenstander in de kwartfinales van de Europa League

"Dat is een leuke loting", aldus de trainer van de club uit Gelsenkirchen. "We stuiten op een club met een grote naam en een enorme traditie. Ajax heeft een jonge en offensief sterke ploeg, die veel scoort. Ook heeft Ajax nog maar weinig tegengoals gekregen. In de komende weken gaan we ons intensief bezighouden met de sterke en zwakke punten van Ajax."

Ook aanvoerder Benedikt Höwedes verheugt zich op het treffen met de Amsterdammers. "Ajax is een sportief sexy tegenstander. Voor de fans is Amsterdam ook makkelijk bereisbaar. Ik ben er zeker van dat er veel supporters van ons zullen afreizen naar Amsterdam, zodat het ook daar lijkt alsof we een thuiswedstrijd spelen."

Bronvermelding
Reuters
Redacteur
Aanvoerder Benedikt Höwedes

Sead Kolasinac vindt dat Schalke het elftal van trainer Peter Bosz moet kunnen uitschakelen. "Ajax is in mijn ogen een haalbare tegenstander. Er zaten ploegen bij die ik hoger inschatte. Maar dat betekent niet dat ik het duel licht opneem. Wie in de kwartfinale staat, verdient dat", zegt de centrale verdediger over Ajax. 

Veel fans naar Amsterdam

Ook technisch directeur Christian Heidel heeft vertrouwen in de goede afloop. "Een moeilijke maar haalbare tegenstander", noemt hij Ajax. "Ik verheug mij zeer op beide duels. "In Amsterdam wacht ons een sfeervol stadion. Ik ben er zeker van dat we veel fans zullen meenemen."

 

 

 

 

Deel via social media:

Meer over