De Jong: 'Dat vond ik toen helemaal te gek'

Deel via social media:

Bronvermelding
HOLLANDSE HOOGTE
Redacteur
Luuk de Jong beklaagt zich bij arbiter Kevin Blom en krijgt opnieuw een gele kaart.
Auteur
Van onze speciale verslaggever
Publicatie datum

De broederliefde kostte Luuk de Jong tegen Go Ahead Eagles geel. De aanvoerder van PSV protesteerde hevig bij scheidsrechter Kevin Blom toen broer Siem hard op zijn enkel werd geraakt door Go Ahead Eagles-speler Sam Hendriks en incasseerde daarvoor de gele kaart. Al de vierde gele prent die hij dit seizoen krijgt voor praten. De vorige drie werden uitgedeeld door Bas Nijhuis.

Het is een punt van aandacht voor De Jong, die zich echter ook verbaast over het gemak waarmee hij als aanvoerder wordt beboet.

"Ik zeg nooit heel gekke dingen. Ik zeg alleen wat ik heb gezien en wat ik ervan vind. Dan vind ik het raar dat ik direct de gele kaart krijg, al ging ik nu misschien wel iets te lang door. Deze is nog wel te begrijpen, maar tegen Feyenoord vond ik het helemaal gek. Ik liep naar Nijhuis toe en zei: ’Mag ik je wat vragen?’ Hij zei: nee. En toen vroeg ik het nog eens en kreeg direct geel. Dat vind ik heel raar als aanvoerder. Dan mag je toch met ze praten over dingen die gebeuren in het veld, als je dat netjes doet.”

Deel via social media:

Meer over