De problemen van Feyenoord op een rij

Complicaties in De Kuip

Deel via social media:

Bronvermelding
René Bouwman
Redacteur
Giovanni van Bronckhorst moet puzzelen bij Feyenoord.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Feyenoord wordt zwaar op de proef gesteld en zal tegen AZ (morgen, 14.30 uur) moeten bewijzen dat het met een gemankeerd elftal, een slepende beroepszaak rond Tonny Vilhena en de rentree van Kenneth Vermeer na tien maanden niet bezwijkt in de titelrace. De problemen op een rij.

Brad Jones

Doelman Brad Jones heeft drie dagen in het ziekenhuis gelegen en is door een zware infectie aan zijn been uitgeschakeld. Het dwingt trainer Giovanni van Bronckhorst keeper Vermeer terug te brengen onder de lat, waar hij het eerder beter vond dat de voormalige sluitpost van Oranje op de bank bleef. Vermeer moet tegen AZ aantonen dat de defensie met hem net zo sterk blijft als met de dit seizoen uitmuntende Jones.

Bronvermelding
ANP
Redacteur
Brad Jones baalt na de 1-0 van Sparta.

Terence Kongolo

Oranje-international Terence Kongolo is uitgeschakeld met een bovenbeenblessure. De medische staf van Feyenoord doet er alles aan om hem weer fit te krijgen voor de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen over een week.

Bronvermelding
ANP Pro Shots
Redacteur
Terence Kongolo moet geblesseerd het veld verlaten.

Eljero Elia

Eljero Elia, die met zijn assists een grote rol speelt en in de vorm van zijn leven was, hoopte gisteren weer fit op het trainingsveld te staan. Na een kwartiertje moest de aanvaller balend de training weer voor gezien houden. Ook hij ontbreekt tegen AZ. Nicolai Jørgensen is ook niet geheel okselfris, maar hij kan wel starten tegen de Alkmaarders.

Bronvermelding
ANP
Redacteur
Eljero Elia van Feyenoord ligt met pijn op het veld.

Bilal Basacikoglu

Bilal Basacikoglu is normaal gesproken de vervanger van Elia, maar de Turkse jeugdinternational en linksbuiten van Feyenoord lijkt met een zware enkelkwetsuur zelfs voor langere tijd af te moeten haken. Na AZ zal hij er tegen zijn oude club SC Heerenveen zo goed als zeker ook nog niet bij zijn.

Bronvermelding
ANP
Redacteur
Bilal Basacikoglu wordt hard naar de grond gewerkt.

Tonny Vilhena

Vilhena speelt dankzij de beroepszaak van Feyenoord tegen de schorsing van vier duels (waarvan één voorwaardelijk) dit weekeinde wel. Maar de man, die nog niet zo lang geleden met zwaar familieleed te maken had, heeft een heftige week achter de rug. Vilhena is door de aanklager betaald voetbal neergezet als een voetballer die ’ernstige en nare overtredingen’ maakt.

De behandeling van de tuchtzaak heeft er ingehakt bij de speler. Vilhena is opeens de zwaarst bestrafte voetballer in de Eredivisie en dat begrijpt hij niet.

Bronvermelding
ANP
Redacteur
Tonny Vilhena voor aanvang van de zitting van de tuchtcommissie van de KNVB.

Marko Vejinovic

Op de reservebank is de spoeling ook dunner, want middenvelder Marko Vejinovic is eveneens uitgeschakeld.

Deel via social media:

Meer over