Oud-coach hoopt op reactie bij spelers

Hiddink: 'PSV is wel de kampioen'

Deel via social media:

Bronvermelding
ANP
Redacteur
Guus Hiddink, oud-coach van PSV
Auteur
Jeroen Kapteijns
Publicatie datum

Marcel Brands, technisch manager van PSV, voelt niets voor rigoureus ingrijpen in reactie op het verloren huidige seizoen. Een grootscheepse renovatie van de selectie en/of een voortijdig vertrek van trainer Phillip Cocu gaan hem veel te ver. "Iedereen evalueert zichzelf en we evalueren ook elkaar. Maar je hoeft niet bang te zijn dat dit consequenties zal hebben voor de coach. De positie van Cocu is voor ons geen issue. Er is geen paniek of onrust", aldus Brands.

Algemeen directeur Toon Gerbrands schuwde woensdag bij de presentatie van zijn boek ’Mijn Stijl’ de vanuit PSV-oogpunt weinig opwekkende actualiteit niet. "Volgens iedereen zit PSV in een heel lastige fase. Wat is het advies aan de directie en coach van PSV?", vroeg de algemeen directeur van PSV in een forum aan zijn gasten.

Bronvermelding
John Claessens
Redacteur
Guus Hiddink was op de boekpresentatie van Toon Gerbrands

Guus Hiddink, de meest succesvolle PSV-trainer ooit, gaf aan waar in zijn perceptie de schoen wringt bij PSV. "Ook als je de titel pakt, moet je goed naar de selectie kijken waar je eventueel spelers moet vervangen. Je moet wel zorgen, dat spelers op hun tenen blijven lopen en het gevoel hebben dat ze door de grote concurrentie moeten blijven presteren."

Volgens Brands bleek doorselecteren afgelopen zomer in de praktijk ondoenlijk. "Natuurlijk was er het plan dat spelers als Willems en Narsingh afgelopen zomer zouden vertrekken. Maar als er voor hen geen club komt, stuur je ze dan weg? We praten hier over spelers, die top hebben gepresteerd. Dan kun je niet ineens zeggen: nu moet hij maar weg, want we gaan doorselecteren."

Knokken voor plek twee

Hiddink hoopt dat de spelersgroep het nog kan opbrengen om te knokken voor de tweede plaats. "Dat zal veel van de staf vergen. Aan de andere kant moeten spelers ook het eergevoel hebben om terug te vechten. PSV is wel de kampioen. Als je twee jaar kampioen bent geweest en je ligt er in februari al uit dan moet je ook in je eer en trots geraakt zijn. En ook om heel individueel egoïstische redenen moeten ze presteren. Of voor hun toekomst bij de club of om een mooie transfer te maken. Dat laatste kun je ook vergeten als je geen ambitie toont."

Deel via social media:

Meer over