Ajax-aanwinst Neres heeft duidelijke doelen

Deel via social media:

Bronvermelding
ANP
Redacteur
David Neres bij zijn presentatie.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Ajax heeft vrijdag David Neres gepresenteerd. De Braziliaanse miljoenenaankoop werd direct nadat hij in Amsterdam was geland naar de ArenA gebracht voor zijn eerste kennismaking met de club. 

"Er was vorig jaar al contact met Ajax. Dit is een grote club waar ik nog veel kan leren. Ik wil met Ajax kampioen worden om vervolgens in de Champions League te kunnen spelen.", aldus de 19-jarige Braziliaan, die een tikkeltje schuchter begon aan de persconferentie. "Misschien komt dat door de kou en het feit dat ik net geland ben."

Bronvermelding
Twitter Ajax
Redacteur
David Neres wil zo snel mogelijk voor Ajax in actie komen.

Neres weet dat Ajax, wil het kampioen worden, op jacht moet naar Feyenoord, maar echt bekend met de aartsrivaal is hij niet. "Ik weet dat Feyenoord bovenaan staat, maar ik ken vooral Ajax en PSV."

Natuurlijk kent hij Romario en Ronaldo, en met name eerstgenoemde.  "Ik ken hem redelijk goed, maar ik denk niet dat een vergelijking mogelijk is. Hij is hij, en ik ben ik."

De 19-jarige Neres werd door Ajax voor 12 miljoen overgenomen van Sao Paulo. De aanvaller kwam niet direct naar Nederland, omdat hij met Brazilië Onder-20 actief was op het Zuid-Amerikaanse kampioenschap. Brazilië eindigde daar als vijfde.

Bronvermelding
Twitter Ajax
Redacteur
David Neres is in Amsterdam.

Wanneer Neres voor het eerst voor Ajax kan uitkomen hangt vooral af van de manier waarop hij acclimatiseert binnen de selectie van Peter Bosz. Zelf wil hij zondag tegen Vitesse al spelen. "Maar dat is wat vroeg", stelde directeur voetbalzaken Marc Overmars.

 

Deel via social media:

Meer over