Amsterdamse club wil samen beelden bekijken

Ajax: 'Sparta-steward slaat een van ons'

Deel via social media:

Bronvermelding
ANP Pro Shots
Redacteur
Janne Saksela probeert te voorkomen dat Amin Younes de bal voorzet.
Publicatie datum

Ajax heeft een delegatie van Sparta uitgenodigd om samen de beelden te bekijken van afgelopen zondag, toen er na de onderlinge wedstrijd wanordelijkheden rondom het bezoekersvak ontstonden.

 

Het bestuur van Sparta wil dat de aanklager van de KNVB onderzoek doet naar het gedrag van beveiligers en stewards van Ajax. De eredivisieclub meldt dat zich meerdere incidenten hebben voorgedaan in en rond het vak van de supporters van Sparta. De Rotterdamse club meldde dat een steward van de club bij de gebeurtenissen ten val is gekomen, en dat een andere steward is aangevallen.

Een woordvoerder van Ajax zegt tegenover Ajax Life: "Wij hebben hierover contact gehad met Sparta en aangeboden samen de beelden te kijken. Daarop is namelijk duidelijk te zien dat een steward van Sparta een van onze stewards slaat. Dit gebeurt na wat duw-en trekwerk dat wordt veroorzaakt door een klein deel van de Sparta-aanhang. Deze steward is, samen met een Sparta-supporter, aangehouden. Meer is mij op dit moment niet bekend, dus meer kan ik er ook niet over zeggen. Behalve dat wij het vervelend vinden dat dit is gebeurd. Wij zoeken nog uit of zich andere zaken hebben voorgedaan. Daarover zijn we nu informatie aan het verzamelen."

Deel via social media:

Meer over