Nul posities hetzelfde als in uitduel

Ook letterlijk een ander Ajax tegen Sparta

Deel via social media:

Bronvermelding
ANP
Redacteur
Peter Bosz: ’Ik zie stijgende lijn’
Auteur
Mike Verweij
Publicatie datum
AMSTERDAM -

Het heeft voor Alex Pastoor weinig zin om de beelden van Sparta-Ajax (1-3) in speelronde één terug te kijken. De trainer van Sparta treft morgen niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk een ander Ajax. Peter Bosz stelt vermoedelijk drie dezelfde spelers op als begin augustus 2016, maar vertimmert zijn elftal – vergeleken met die zomerdag – op elf posities.

In de zoektocht naar zijn ideale formatie probeerde Bosz op Het Kasteel zijn huidige linksback Daley Sinkgraven als linksbuiten, rechtsback Joël Veltman in het hart van de verdediging en Davy Klaassen als centrale middenvelder. Het Ajax van nu valt echter ook figuurlijk niet meer met de ploeg van het begin van het seizoen te vergelijken. „Ik zie dit seizoen een heel stijgende lijn”, aldus Bosz.

Bronvermelding
TELESPORT
Redacteur
De twee totaal uiteenlopende opstellingen van Ajax tegen Sparta.

Na de winterstop is het Ajax-spel nog niet om over naar huis te schrijven, maar ook daar ziet de trainer progressie. „Dan kijk ik echt naar onze manier van spelen. En dan zie ik dat we op een heleboel vlakken vastigheid hebben. De manier van spelen die we hanteren is voor iedereen duidelijk: waarbij we heel hoog willen staan en dus veel ruimte in onze rug weggeven. Dat leidde in het begin van het seizoen tot veel tegendoelpunten. Daar raakte ik niet van in de war, maar het moest er op een gegeven moment natuurlijk wel uit. Tegen Roda JC hielden we voor de twaalfde keer de nul. Al besef ik dat die kans van Abdul Ajagun ook een tegentreffer had kunnen opleveren.”

Toch tellen morgen tegen Sparta vooral de drie punten. „Ik ben altijd kritisch op de ploeg. In mijn ogen bestaat de ideale wedstrijd niet. Maar daar wil je wel zo dicht mogelijk tegenaan komen, waarbij ik ook weet dat er – waar ook ter wereld – geen enkele club is die 34 wedstrijden top speelt. En het gaat erom dat je in de wedstrijden dat je niet top bent, toch een goed resultaat haalt.”

Deel via social media: