'Penaltykiller Krul kan PSV van syndroom afhelpen'

Deel via social media:

Bronvermelding
Hollandse Hoogte
Redacteur
Jetro Willems (r.) luistert op de training aandachtig naar de aanwijzingen van PSV-coach Phillip Cocu.
Auteur
Jeroen Kapteijns
Publicatie datum
EINDHOVEN -

In dienst van Ajax heeft Tim Krul dit seizoen geen invloed kunnen uitoefenen op de titelstrijd, maar onder de lat bij AZ kan hij dat met PSV als eerste tegenstander wel direct doen.

„Het is een extra kracht voor hen”, erkent PSV’er Jetro Willems. „Tim Krul is een goede keeper en een heel goede jongen ook. Ik heb hem zelf meegemaakt bij het Nederlands elftal en hem ook vaak zien keepen bij Newcastle United. Maar we moeten tegen elke keeper kunnen scoren.”

Ook PSV-trainer Phillip Cocu heeft een hoge pet op van de nieuwe AZ-goalie. „Ik denk dat ze met Krul een goede keeper in huis hebben gehaald. Hij is wel lang geblesseerd geweest. Ik kan van een afstand niet beoordelen hoe ver hij nu is, maar de ervaring en potentie van Krul zijn bekend. Het is gewoon een goede keeper."

Gezien het slepende penaltysyndroom van PSV en de reputatie als echte penaltykiller van Krul hoeven de Eindhovenaren op voorhand niet veel te verwachten van een eventuele strafschop in Alkmaar. „Je kunt het ook positief belichten. Als je ’m bij Krul zou binnenschieten dan hoef je niet meer zo bang te zijn, dat we er nog weer een zouden missen”, aldus Cocu.

Deel via social media:

Meer over