Zoet ziet mooie score kelderen

Deel via social media:

Bronvermelding
HOLLANDSE HOOGTE
Redacteur
Jeroen Zoet (r.) heeft geen antwoord op de inzet van Reza Ghoochannejhad.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum
EINDHOVEN -
Tot de doldwaze middag tegen SC Heerenveen hadden de PSV-keepers Jeroen Zoet en Remko Pasveer in de competitie gezamenlijk slechts acht tegengoals geïncasseerd, waarmee ze in Europa alleen Iker Casillas (FC Porto) en Robin Olsen en Stephan Andersen (FC Kopenhagen) voor zich hoefden te dulden. „Die statistieken zijn natuurlijk mooi, maar als ze niet zo goed waren en we hadden regelmatiger punten gepakt met een uitslag als 4-3 dan had ik ook een redelijk gevoel”, zei Zoet afgelopen vrijdag.

Die woorden bleken profetisch, want na slechts zeven tegengoals in zijn vijftien voorgaande competitieduels moest Zoet tegen de Friezen driemaal de gang naar het net maken. Het chagrijn daarover werd in belangrijke mate weggespoeld door de ontknoping en de uiteindelijke 4-3 zege. „De manier waarop we drie goals tegen krijgen, is heel slecht. Daar moeten we het wel over gaan hebben. We begonnen niet goed en gaven te veel ruimte weg. Maar we winnen wel en uiteindelijk is dat het belangrijkste”, aldus de doelman.

Bronvermelding
TLG
Redacteur
De statistieken van Jeroen Zoet

De mooie statistieken van Zoet zijn wel in één keer flink gekelderd, maar daar maakt de doelman zich niet druk om. „Ik win liever tot het einde van het seizoen alles met 4-3 en dat we kampioen worden, dan dat ik iedere keer de nul houd, maar we geen drie punten pakken.”

Deel via social media: