FC Dordrecht vecht nederlaag tegen Jong Ajax aan

KNVB roept discussie op over Serero

Deel via social media:

Bronvermelding
foto hollandse hoogte
Redacteur
Thulani Serero
Auteur
Mike Verweij
Publicatie datum

FC Dordrecht heeft bij de KNVB protest aangetekend tegen de 4-1 nederlaag bij Jong Ajax van afgelopen maandag.

De ’Schapenkoppen’ vinden – met een PDF-bestand van de KNVB-website in de hand – dat Thulani Serero geen dispensatie had mogen krijgen om met Jong Ajax mee te doen. ,,Er bestaan echter twee verschillende teksten naast elkaar”, zegt een woordvoerder van de voetbalbond. ,,En volgens de andere tekst die ook op de KNVB-site is te lezen, was het meespelen van Serero juist geen probleem.”

In het document, waar FC Dordrecht mee schermt, staat dat bij Jong Ajax en Jong PSV twee dispensatiespelers ouder dan 23 uit het eerste elftal mogen meedoen. Maar alleen als zij hetzelfde weekend helemaal niet bij Ajax 1 of PSV hebben gespeeld óf zij in de basis zijn gestart of (meer dan) 45 minuten hebben gespeeld.

Serero kwam als invaller in het veld tegen AZ en was zestien minuten lang de vervanger van Riechedly Bazoer, waardoor hij niet aan de door FC Dordrecht opgevoerde regels voldeed om een dag later aan de aftrap van Jong Ajax-FC Dordrecht te verschijnen. ,,In dat PDF-bestand lijkt bij ’in de basis en 45 minuten’ het woordje ’niet’ te ontbreken”, aldus de KNVB, die verwijst naar eerdere afspraken met de Jupiler Leagueclubs.

,,Tijdens alle presentaties bij de clubs, op de website van de KNVB en tijdens de algemene vergadering betaald voetbal hebben we in het belang van clubs uit de Jupiler League juist een beperking van de dispensatieregel doorgevoerd”, zegt de woordvoerder.

,,Daardoor zou het vreemd zijn als een Ajax-speler die 90 minuten heeft gespeeld wél met Jong Ajax zou mogen meedoen en een invaller niet. Er zijn in dit langdurige proces, waarin de KNVB aan ieders wensen probeerde te voldoen, veel teksten over en weer gegaan en twee tegenstrijdige teksten naast elkaar gaan leven. Zoals wij die nu beoordelen, moet er naar de geest van de regel worden gekeken en dat zou betekenen dat Serero wel mocht spelen.”

Het is volgens hem nog niet zo dat het is voorgelegd aan de aanklager betaald voetbal. ,,We nemen de klacht van FC Dordrecht serieus, maar gaan de komende dagen eerst alles op een rijtje zetten. Wat is er nu precies met die regel bedoeld? We hebben ook contact met Ajax opgenomen.”

Deel via social media:

Meer over