Teambaas Vasseur weg bij Renault

Deel via social media:

Bronvermelding
Hollandse Hoogte
Redacteur
Frederic Vasseur
Publicatie datum
LONDEN -
Teambaas Frederic Vasseur vertrekt per direct bij het Formule 1-team Renault. Dat maakte de renstal woensdag bekend. De Fransman had slechts een jaar de leiding over het raceteam.

Volgens Renault is er in goed overleg besloten een einde te maken aan de samenwerking. ,,Beide partijen verwachten in de toekomst hun goede werkrelatie voort te kunnen zetten in een nieuwe vorm'', luidt de verklaring. Meer details over het vertrek werden niet gegeven. Volgens meerdere mediaberichten verschilden Vasseur en Renault van mening over de nieuwe te varen koers. Naar verluidt komt er eind februari een officiële verklaring, wanneer de nieuwe bolide wordt gepresenteerd waarmee Renault dit jaar betere resultaten hoopt neer te zetten.

De renstal kende afgelopen jaar een teleurstellend seizoen in de Formule 1. Renault wist met de coureurs Kevin Magnussen en Jolyon Palmer slechts acht WK-punten te verzamelen en eindigde daardoor op de negende plaats in het kampioenschap voor constructeurs. Mercedes werd eerste met 765 punten.

Dit seizoen heeft Nico Hülkenberg het zitje overgenomen van Magnussen, die voor Haas gaat rijden. Renault hoopt met deze wissel weer een rol van betekenis te kunnen spelen in het kampioenschap. Zonder de leiding van teambaas Vasseur, nemen baas Jérôme Stoll en directeur Cyril Abiteboul voorlopig de taken waar.

Deel via social media:

Meer over