Schulting klasse apart bij vrouwen op shorttracktoernooi

Hoogerwerf verrast Knegt en Breeuwsma op NK

Deel via social media:

Bronvermelding
SCS/Huub Snoep
Redacteur
Dylan Hoogerwerf, de verrassende Nederlands kampioen shorttrack.
Publicatie datum
Dylan Hoogerwerf is zondag in Amsterdam verrassend Nederlands kampioen shorttrack geworden. De 21-jarige Westlander won na de 1000 meter ook de afsluitende superfinale en stootte daardoor Daan Breeuwsma van de eerste plaats. Sjinkie Knegt werd derde.

Bij de vrouwen ging de titel naar Suzanne Schulting. Schulting was een klasse apart, ze was al zeker van de titel voor de superfinale waarin ze uiteindelijk ook de beste was. Yara van Kerkhof werd tweede in het eindklassement, Rianne de Vries derde.

Lara van Ruijven meldde zich zondag ziek af voor de titelstrijd. Van Ruijven was in 2015 de beste, vorig jaar ging de titel naar Jorien ter Mors, die definitief is overgestapt naar de langebaan. Beide keren was de pas 19-jarige Schulting al tweede.

Voor Hoogerwerf waren het zijn eerste nationale titels. Knegt pakte de titel op de 1500 meter terwijl Breeuwsma, die onderuit ging in de superfinale, de beste was op de 500 meter. Bij de mannen ontbrak titelverdediger Freek van der Wart. Hij is herstellende van een operatie aan het kuitbeen.

Deel via social media:

Meer over