'Ik dacht even: heb ik wel de juiste keuze gemaakt?'

Opgeluchte Ter Mors: 'Mooi opstapje naar WK'

Deel via social media:

Bronvermelding
ANP
Redacteur
Jorien ter Mors na de tweede 1000 meter tijdens het EK Sprint in Thialf.
Publicatie datum
Jorien ter Mors greep zondag net naast de Europese titel op de sprint. De schaatsster zat daar niet echt mee. Ter Mors was vooral opgelucht dat ze na haar tegenvallende races van zaterdag een dag later in Thialf liet zien bij de besten te horen.

"Gisteren kwam het er gewoon niet uit, technisch. En ik dacht even: heb ik wel de juiste keuze gemaakt?", vertelde ze over haar besluit om de afgelopen weken vol door te trainen, en het EK vooral te benaderen als voorbereidingstoernooi op het WK sprint en de WK afstanden.

Ter Mors leek zaterdag nog de dupe te worden van die aanpak. Omdat ze zondag alsnog steeg van de vierde naar de tweede plaats in het klassement, verzekerde de 27-jarige schaatsster zich alsnog van het WK sprint.

'Het was alles of niets'

"Om het zo af te sluiten, geeft een prima gevoel. Het was op de 1000 meter alles of niets. Dit is een mooi opstapje naar het WK", aldus Ter Mors. "Ik ben blij dat ik me alsnog geplaatst heb. In mijn planning had ik er geen rekening mee gehouden dat ik een NK sprint moest rijden."

Nu het ticket voor het WK in Calgary binnen is, kiest Ter Mors vermoedelijk voor deelname aan het NK allround. "Een nieuwe prikkel voor me", legde ze uit. "En ik kan dan iets meer inhoud creëren voor de 1500 meter." Op die afstand, en op de 1000 meter, verdedigt Ter Mors bij de WK afstanden haar titel.

Deel via social media:

Meer over