Aangifte tegen racistische fans ADO Den Haag

Ajax stapt naar politie

Deel via social media:

Bronvermelding
ANP
Redacteur
Riechedly Bazoer is het mikpunt van racistische leuzen die ADO-supporters roepen.
Auteur
Mike Verweij
Publicatie datum

 Ajax wil dat de ADO Den Haag-fans die zich schuldig maakten aan discriminerende spreekkoren en oerwoudgeluiden richting Riechedly Bazoer niet alleen een jarenlang stadionverbod krijgen, maar ook strafrechtelijk worden vervolgd. ,,We doen vandaag of maandag aangifte tegen de racistische fans”, laat een woordvoerder desgevraagd weten.

,,Onze algemeen directeur Dolf Collee heeft contact opgenomen met zijn collega van ADO Den Haag, Jan Willem Wigt, om hem te informeren dat Ajax naar de politie stapt. We vinden dat de betreffende supporters veel te ver zijn gegaan en hun acties strafrechtelijk moet worden bekeken. Ajax zal aangeven dat we de spreekkoren en apengeluiden als racisme en discriminatie tegen een van onze werknemers hebben ervaren.”

Daarmee haalt de Amsterdamse club de druk weg bij Bazoer, die de vernedering in Den Haag vanaf de derde minuut moest ondergaan. ,,We vinden niet dat we Riechedly moeten vragen aangifte te doen, maar nemen zelf die verantwoordelijkheid, zodat hij zich op voetballen kan richten”, aldus de woordvoerder.

De aanklager betaald voetbal van de KNVB is een vooronderzoek gestart naar de spreekkoren tijdens ADO Den Haag-Ajax.

Deel via social media:

Meer over