Wereldkampioen heeft veel aan zijn vrouw Daphne

Van Gerwen: 'Ik heb het heel lastig gehad'

Deel via social media:

Bronvermelding
Matty van Wijnbergen
Redacteur
Michael van Gerwen met zijn vrouw Daphne.
Auteur
Twan Bovée
Publicatie datum
De kersverse wereldkampioen darts Michael van Gerwen roemt ’zijn Daphne’ in een gesprek met Telesport/De Telegraaf. Zij is de sleutel tot succes, zonder haar geen 26 titels in twaalf maanden tijd.  

"Je moet de juiste vrouw, familie en vrienden om je heen hebben om daar te komen waar ik nu sta. Nú verwen ik mezelf enorm met alle zeges, maar ik ga ook een keer verliezen. Je moet door dik en dun worden gesteund, ook als het minder gaat.” Hij maakte op zijn weg naar eeuwige roem veel offers. Zo was hij afgelopen jaar zo’n 300 dagen weg van huis. En denk maar niet dat zijn geliefde hem overal achterna reist. "Dat gaat ook niet. Ze moet in zo’n jaar ook veel dingen laten. Maar dit is nu eenmaal wat ik doe. Darts is een groot stuk van mijn leven. Dat snapt zij en heeft daar ook vrede mee. Neemt niet weg dat het af en toe lastig is.”

Bronvermelding
Matty van Wijnbergen
Redacteur
Michael en Daphne.

Het kwam Van Gerwen absoluut niet allemaal aanwaaien. "Dat lijkt misschien wel zo, maar zo is het niet.” De eerste jaren na zijn overstap naar de PDC waren de zwaarste uit zijn carrière. "Ik had bij de BDO net een groot toernooi gewonnen en de verwachtingen waren hooggespannen. Maar dan kom je als 17-jarig jongetje in de grote mensenwereld terecht. Toen heb ik het heel lastig gehad”, aldus Mighty Mike. "Ik verloor veel en dan word je elke week met de neus op de feiten gedrukt. Hoe langer zoiets duurt, hoe moeilijker het wordt om uit dat dal te kruipen.”

Lees hier het hele verhaal met wereldkampioen Van Gerwen.

Deel via social media:

Meer over