Van Gerwen is Taylor en 'Barney' dankbaar

Deel via social media:

Bronvermelding
Matty van Wijnbergen
Redacteur
Michael van Gerwen
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum
Londen -
Michael van Gerwen is de nieuwe grote man. De kenners kwamen op het WK superlatieven tekort. Hij wordt tegenwoordig de Lionel Messi óf de Michael Jordan van het darts genoemd.

Legende Phil Taylor domineerde decennia de sport, maar nooit met zulke fenomenale scores waar Van Gerwen tegenwoordig verantwoordelijk voor is. Maar wie is de grootste aller tijden? „Dat laat ik toch liever aan andere mensen over om te beslissen”, aldus Mighty Mike. Daags na zijn wereldtitel praat de Brabander vol respect over Taylor.

"Die man heeft heel veel teweeggebracht. Misschien heb ik ook wel aan hem te danken dat ik zo’n goede boterham verdien. Daar bedank ik hem voor.” Over dat laatste heeft hij zeker niet te klagen. Zijn tweede eindzege op een WK leverde Van Gerwen een slordige 400.000 euro op en bracht zijn totaal over een jaar zelfs op bijna twee miljoen euro. Nog los van sponsorgelden en verdiensten bij demonstraties.

Bronvermelding
Matty van Wijnbergen
Redacteur
Michael van Gerwen

Van Gerwen haalt ook nog de naam van Raymond van Barneveld aan, van wie hij in de halve finale met indrukwekkende cijfers (recordgemiddelde van 114,05) won. "Met Raymond is het in Nederland allemaal begonnen. Ook aan hem hebben we als darters het grote geld te danken. Helaas voor hem trof hij me nu in absolute topvorm. En dat terwijl ik denk dat hij nog nooit zo goed is geweest. Daar moet hij ook kracht uit putten. Of hij dat kan is een tweede.”

26 titels in 365 dagen

Van Gerwens palmares is elk geval indrukwekkend. Liefst 26 titels in een tijdsbestek van 365 dagen tijd. Hij heeft alle tien Major-trofeeën in zijn bezit en zet meervoudig wereldkampioen Taylor steeds meer in de schaduw. "Die zestien titels ga ik niet halen. Maar wat ik laat zien, heeft hij nooit gepresteerd. Ik breek momenteel het ene na het andere record van hem. Ik ben gewoon de beste darter ter wereld. Dat mag best gezegd worden.”

Lees hier het hele verhaal met Van Gerwen.

Deel via social media:

Meer over