Wereldkampioen wordt geleefd: 'Ik heb wel slecht geslapen'

Veel emoties bij Van Gerwen

Deel via social media:

Bronvermelding
Matty van Wijnbergen
Redacteur
Michael van Gerwen kan zijn geluk niet op
Auteur
Twan Bovée
Publicatie datum
LONDEN -
Michael van Gerwen wordt na het behalen van zijn wereldtitel geleefd. Na zijn grootse triomf in de finale tegen Gary Anderson was de nachtrust kort. De telefoon blijft rinkelen. Ook in Engeland is de media-aandacht groot. BBC en Sky Sports, allemaal willen ze Mighty Mike live in de radio- of tv-uitzendingen hebben.

,,Ik heb wel slecht geslapen”, zegt Van Gerwen tegenover Telesport. ,,Voordat de adrenaline uit je lijf is, duurt wel even. Alles maalt door je hoofd. Vannacht bij terugkomst in het hotel drong eigenlijk pas het besef door van wat er allemaal is gebeurd.” De vreugdetranen, in Alexandra Palace voor iedereen zichtbaar, waren inmiddels gedroogd. "Ik ben een emotionele jongen. Dat mag je ook laten zien."

Liefst 2,6 miljoen Nederlanders stemden gisteravond op de eindstrijd van het WK darts af. ,,Dat is heel bijzonder. Iedereen is helemaal lovend over me. Ik heb al honderden berichtjes gehad. Ik probeer ze allemaal te beantwoorden.”

Bronvermelding
Matty van Wijnbergen
Redacteur
Michael van Gerwen wordt geleefd sinds hij wereldkampioen is

Met een schitterende finish in de bull sloot Van Gerwen zijn missie in stijl af. ,,Ik heb altijd uitgesproken dat ik wereldkampioen ging worden. Het heeft goed uitgepakt. Dat is voor mij wel de kers op de taart.”

Er lang een enorme druk op de schouders van de onbetwiste nummer één van de wereld. Daar ligt hij zelf nooit wakker van, dat maakt hem juist sterker. ,,Ik heb me goed staande weten te houden, en dat onder een immense druk. Dan gaat er toch veel door je heen. Ik heb een fantastisch jaar achter de rug.”

Het palmares van Van Gerwen is indrukwekkend. Liefst 26 titels in 12 maanden tijd. Hij heeft alle tien Major-trofeeën in zijn bezit en breekt momenteel bijna alle records van dartlegende Phil Taylor. ,,Die zestien titels ga ik niet halen. Maar wat ik laat zien, heeft hij nooit laten zien. Ik ben gewoon de beste darter ter wereld.” 

Morgen een uitgebreid interview met Van Gerwen in De Telegraaf / Telesport en een videogesprek op telesport.nl.

Deel via social media:

Meer over