Van Gerwen: 'Ik was het hele toernooi fenomenaal'

Deel via social media:

Bronvermelding
Matty van Wijnbergen
Redacteur
Michael van Gerwen
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum
Er bleek dit jaar geen maat te staan om Michael van Gerwen en het Brabantse dartsfenomeen waarschuwt zijn tegenstanders voor de toekomst.

"Ik heb het hele toernooi echt fenomenaal gespeeld", sprak Michael van Gerwen nadat hij zich maandagavond voor de tweede keer in zijn loopbaan tot wereldkampioen had laten kronen. "Zeker in de halve finale en de finale met gemiddelden van 114 en 108 was ik echt fenomenaal."

"Ik twijfelde in het begin van de finale, omdat Gary Anderson ook fenomenaal stond te spelen. Ik miste wat kansen en als je dat doet tegen Gary, dan maakt hij daar gebruik van. Maar nadat ik in de vierde set 68 uitgooide met dubbel 7 slaagde ik er in om mijn vertrouwen vast te houden en gaf ik niet veel meer weg."

"Ik denk dat ik nog stabieler kan worden in mijn spel", keek Van Gerwen ook nog even vooruit. "Ik kan dit niveau altijd vast blijven houden, dat geloof heb ik. Ik hoop deze geweldige vorm het hele jaar vast te houden. Ik wil de rest van mijn leven bekers blijven winnen. Phil Taylor won 15 jaar lang alles, dus waarom zou ik het niet 5 of 10 jaar kunnen doen?"

Deel via social media:

Meer over