Anderson: 'Er wilde een hele groep het podium op'

Deel via social media:

Bronvermelding
Matty van Wijnbergen
Redacteur
Michael van Gerwen weet niet wat hij ziet.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum
Ook Gary Anderson wist niet wat hij zag toen er maandagavond tijdens de finale van het WK darts opeens een man over het podium rende en de beker pakte.

"Ik dacht dat het was afgelopen", zei Anderson na afloop lachend bij RTL. "Dat Michael had gewonnen en de beker kreeg. Volgens mij was er een hele groep en slaagde die ene er in om voorbij de beveiliging te komen."

Van Gerwen kon ook wel lachen om het incident, maar was er toch niet blij mee. "Dit soort mensen zit er helaas altijd tussen, die grappig willen zijn. Gelukkig bracht het me niet uit mijn concentratie. Ik was volop gefocust. Maar zoiets wil je niet. Het kan je gewoon de wedstrijd kosten. Dit mag gewoon niet gebeuren. Hij bedoelde het vast goed, maar moet echt een drankje minder doen."

De fan werd vrij snel van het podium gehaald door de toegesnelde beveiliging en Van Gerwen kroonde zich alsnog tot wereldkampioen.

"Het was een vervelend incident dat snel werd afgehandeld", vond Matt Porter namens de PDC. "Helaas kunnen we geen gerechtelijke stappen ondernemen, maar de man zal voor zijn leven verbannen worden van Matchroom evenementen."

Deel via social media:

Meer over