Prima zege voor Ajax

Deel via social media:

Bronvermelding
ANP
Redacteur
Ajax boekt een prima zege op SC Heerenveen.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Ajax heeft voor eigen publiek een prima zege geboekt op SC Heerenveen; 5-2. De Amsterdammers lieten in de ArenA prima voetbal zien, maar zagen de Friezen twee keer scoren door onoplettendheid.

Ajax kwam al vroeg op voorsprong met de 1-0 van Viktor Fischer. Vervolgens werd de voorsprong binnen een half uur uitgebouwd naar een 3-0 voorsprong, via goals van Arek Milik en Amin Younes. Het doelpunt van Fischer werd voorafgegaan door een schitterende aanval over meerdere schijven.

Direct na rust deed SC Heerenveen iets terug, met een doelpunt van Mitchell Te Vrede. De hoop bij de Friezen werd echter snel de grond in geboord, nadat Viktor Fischer er al snel 4-1 van maakte. Davy Klaassen breidde de uitslag 20 minuten later uit naar 5-1. Milik miste zijn kans op zijn tweede doelpunt van de avond. Hij schoot een penalty hoog over.

Een kwartier voor tijd mocht Te Vrede nogmaals juichen. Hij profiteerde van een verkeerde inschatting van Cillessen en maakte er 5-2 van. SC Heerenveen kreeg meer ruimte van de Amsterdammers, maar de ploeg van trainer Foppe de Haan kon in het resterende kwartier niet meer profiteren.

Maak het volgen van de eredivisie nu nog spannender. Stel je eigen droomelftal samen en daag je vrienden en familie uit. Speel gratis mee op EredivisiePRO.nl.

EREDIVISIE

Bekijk ook de uitslagen, karakteristieken en stand in de eredivisie.

Deel via social media:

Meer over