Nederlandse veldrijder domineert in Druivencross

Van der Poel bekroont lange solo met zege

Deel via social media:

Bronvermelding
Hollandse Hoogte
Redacteur
Veldrijder Mathieu van der Poel.
Publicatie datum
Veldrijder Mathieu van der Poel heeft zondag zijn wil opgelegd aan het peloton. De Nederlander begon kort na de start van de Druivencross in het Belgisch Overijse aan een solo die hij volhield tot aan de finish.

De Belgische wereldkampioen Wout van Aert probeerde de gehele race tevergeefs de kloof naar de Nederlander te overbruggen. Hij passeerde als tweede de meet op bijna 1 minuut achterstand van de ongenaakbare Van der Poel. Kevin Pauwels reed op grote afstand naar de derde plaats.

Daags ervoor waren de rollen nog omgedraaid in Essen, waar Van Aert zegevierde in de GP Rouwmoer. Van der Poel reed in die wedstrijd al vroeg lek en kwam ook nog ten val, waardoor hij pas als zestiende arriveerde.

In Overijse, volgens de Belgen de 'moeder aller crossen', maakte hij die tegenvaller meer dan goed. Geheel tegen zijn gewoonte in ging Van der Poel er in de eerste ronde vandoor. Het glibberige parcours, met heuveltjes en hindernissen, was de oud-wereldkampioen op het lijf geschreven. Wat Van Aert ook ondernam, hij kwam geen meter dichter bij zijn aartsrivaal.

De Boer wint ook

Bij de vrouwen ging de winst naar de Nederlandse Sophie de Boer. Ook zij was een klasse apart en rondde een solo succesvol af. De Belgische Ellen van Loy reed naar de tweede plaats en haar landgenote Jolien Verschueren eindigde als derde. De Boer was zaterdag nog als tweede gefinisht in Essen achter de Belgische kampioene Sanne Cant.

Deel via social media:

Meer over