Chinese controle bij ADO Den Haag

Deel via social media:

Bronvermelding
ANP
Redacteur
De Chinese eigenaar Hui Wang van ADO Den Haag op de tribune
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum
DEN HAAG -
Of ADO Den Haag nu links- of rechtsom procedeert, Chinese controle is – in ieder geval op directieniveau – niet tegen te houden. Wang Hui en United Vansen kunnen hun eigen mensen toevoegen en dat gaat als het aan hen ligt ook gebeuren. Dat maakten zij kenbaar in een volgend statement dat werd gekatapulteerd om het Haagse geluid in de Chinese soap te weerspreken.

„Het is noodzakelijk om de managementstructuur van ADO op korte termijn te herstructureren, zodat de club – door een goed financieel beleid – voortaan wel binnen de grenzen van de begroting kan blijven”, zo stellen de Chinezen, die in de toekomst op elke zelf geïnvesteerde euro willen kunnen toezien door liefst twee directeuren en twee rvc-leden toe te voegen. Vechtsporter en acteur Bao Xian Fei is voor een functie in het directieteam benaderd.

Vanuit China wordt ADO verweten de goedgekeurde begroting niet na te leven, dat het openstaande schulden niet terugeist (ver boven een miljoen euro, wordt gesteld) en dat het er niet in slaagt spelers te verkopen. Nog los daarvan stelt Wang dat de Chinese markt met zijn commerciële mogelijkheden en sponsoren wordt genegeerd. „Helaas richt het managementteam van ADO zich altijd alleen maar op het vragen van betalingen en heeft het totaal geen oog voor andere zaken.”

Op 15 december probeert ADO wanbeleid aan te tonen van de grootaandeelhouder bij de ondernemingskamer. Dat wordt zeer lastig, maar één van de verwijten daarbij is nalatige communicatie in de bedrijfsvoering. Die lijkt nu in ieder geval wel op gang te komen...

Deel via social media:

Meer over