'Ziyech was een buitenbeentje'

Deel via social media:

Bronvermelding
Hollandse Hoogte
Redacteur
Hakim Ziyech verkaste afgelopen zomer van FC Twente naar Ajax.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum
Hakim Ziyech keert zondag met Ajax terug bij de club waar het voor hem allemaal begon: sc Heerenveen. De middenvelder hoeft echter niet te rekenen op een warm welkom in het Abe Lenstra Stadion.

De 23-jarige Marokkaan heeft niet bepaald een goede band met de fans van zijn oude club. "Hakim was lastig en had niet het gedrag dat ze hier prettig vinden", weet Foppe de Haan, die als technisch adviseur bij de Friezen geregeld te maken had met Ziyech. 

“De mensen hier vinden dat je normaal moet doen en Hakim was een beetje een buitenbeentje. Maar je moet hem een beetje kennen en de fans kenden hem niet echt", neemt De Haan het in gesprek met FOX Sports een beetje op voor de Ajacied.

Bronvermelding
Hollandse Hoogte
Redacteur
Hakim Ziyech in het shirt van sc Heerenveen.

Toch snapt de voormalig trainer het wel dat de fans Ziyech niet met open armen ontvangen. "Toen Hakim het hier echt onder knie begon te krijgen, vertrok hij naar FC Twente. Soms nemen de mensen een speler een overstap kwalijk en soms gunnen ze het een speler juist. Klaas-Jan Huntelaar ging ooit in de winterstop naar Ajax, maar werd daarna met groot gejuich ontvangen. Het is maar net wat je voor de club hebt betekent. En Hakim heeft niet echt veel betekend voor Heerenveen, al zag je aan alles dat de klasse er vanaf droop."

Ziyech speelde met FC Twente al een paar keer in en tegen Heerenveen. De technicus werd toen uitgedaagd door zijn oude fans, maar provoceerde zelf ook. Na een goal vroeg hij met pesterige handgebaren om een reactie.

Ziyech was afgelopen week 'goed ziek', maar lijkt zondag gewoon weer te kunnen spelen.

Deel via social media:

Meer over