Kansen voor jonkies bij PSV

Deel via social media:

Bronvermelding
Hollandse Hoogte.
Redacteur
Jordy de Wijs.
Auteur
Jeroen Kapteijns
Publicatie datum
Door al het blessureleed bij PSV krijgt de eigen kweek meer kansen om zich te onderscheiden. Steven Bergwijn (19) stond tegen Atletico Madrid voor het eerst in de basis van een Champions Leaguewedstrijd, terwijl Jordy de Wijs (21) als invaller zijn tweede optreden op het allerhoogste clubniveau kende. In de slotfase maakte Ramon-Pascal Lundqvist (19) voor het eerst zijn opwachting in de Champions League.

Bergwijn stond met een prima actie aan de basis van de beste kans voor PSV, die door Gaston Pereiro jammerlijk werd gemist. "Ik kreeg de bal van Jetro (Willems, red.) en had de ruimte om een dribbel in te zetten. Gaston werd een beetje gehinderd bij het schieten, daardoor was het lastig voor hem. Ik denk dat we een resultaat hadden kunnen halen tegen Atletico als die bal erin was gegaan”, aldus Bergwijn, die het einde van de wedstrijd niet haalde. "Ik moest hem wisselen, omdat hij klachten had”, aldus trainer Phillip Cocu.

De Wijs kwam erin voor een andere geblesseerde ploeggenoot, Willems. "Het was een enorm hoog niveau. In het begin was het even wennen, maar daarna ben ik wel redelijk in mijn spel kunnen komen”, aldus de robuuste verdediger.

Vorig seizoen kwam De Wijs als invaller voor de geblesseerd uitgevallen Simon Poulsen al in het veld bij de uitwedstrijd in de Champions League tegen VfL Wolfsburg. "Deze wedstrijden zijn fantastisch om mee te maken. Het is natuurlijk enorm goed voor mijn ontwikkeling om speeltijd te krijgen op dit niveau. Nu dan 45 minuten en tegen Wolfsburg waren het al 17 minuten. Dit soort wedstrijden smaken naar meer”, aldus De Wijs, die afgelopen maandag nog met Jong PSV tegen De Graafschap had gespeeld. "De overgang is groot, maar dan moet je er ook gewoon staan en je ding doen. Er moet geen verschil zijn.”

De Wijs loopt al voor het tweede seizoen mee bij het eerste, maar waar leeftijdsgenoten als Terence Kongolo, Rick Karsdorp en Kenny Tete bij andere topclubs al volop kansen hebben gekregen, heeft de zoon van oud-prof Edwin de Wijs nog weinig speelminuten kunnen maken. "Het is soms lastig om geduld te hebben, maar mooie dingen hebben tijd nodig. Ik geef elke dag gas en wacht op mijn momenten. Nu was er zo’n mooi moment”, aldus De Wijs, die drieënhalve week geleden vader van een dochtertje is geworden. "Het was de eerste keer, dat ik langer van huis was na de geboorte. Wel apart.”

Deel via social media:

Meer over