Van Aert klasse apart op Koppenbergcross

Deel via social media:

Bronvermelding
ANP.
Redacteur
Wout Van Aert.
Publicatie datum

Wout Van Aert heeft net als in de vorige twee edities de Koppenbergcross op zijn naam geschreven. De Belgische wereldkampioen veldrijden reed zich al vroeg in de wedstrijd los van het hele veld en finishte solo met een halve minuut voorsprong op Serge Pauwels en Lars van der Haar.

De strijd op de beruchte Koppenberg was al snel beslist. Van Aert lanceerde een aantal tempoversnellingen en zag zijn concurrenten een voor een afhaken. De eerste keer kon een klein groepje Van Aert nog volgen. De tweede keer was vooral Mathieu van der Poel het grote slachtoffer. De kersverse Europees kampioen Toon Aerts moest hem als laatste laten lopen. Van Aert breidde zijn voorsprong daarna alleen maar uit.

Leuk idee

De 22-jarige wereldkampioen had van tevoren nog wel geklaagd over de parcoursverandering. "De finish boven vind ik een leuk idee, maar dan hadden ze minder diep naar beneden moeten gaan'', zei de winnaar van de voorgaande edities tegen Sporza. "Nu is het twee à drie minuten aan een stuk klimmen, dat is niet echt crossen, maar meer mountainbiken, denk ik.'' Ook na afloop bleef de winnaar bij zijn mening, maar was hij wel blij dat hij eindelijk weer de oude Van Aert had kunnen laten zien.

Van der Poel kende een slechte dag. "Ik probeerde mijn eigen tempo te rijden, maar dat was niet snel genoeg'', zei de Nederlander die vijftiende werd op bijna vier minuten.

Verschueren

Bij de vrouwen prolongeerde de Belgische Jolien Verschueren haar titel. Ze klopte in de laatste ronde de Nederlandse wereldkampioene Thalita de Jong. De eveneens Nederlandse Sophie de Boer werd derde.

Deel via social media:

Meer over