Ajax-trainer Bosz houdt opties open in aanloop naar Afrika Cup

'In december de koppen bij elkaar steken'

Deel via social media:

Bronvermelding
Hollandse Hoogte
Redacteur
Het creatieve duo van Ajax: Hakim Ziyech en Bertrand Traoré.
Auteur
Lars van Soest
Publicatie datum

Peter Bosz houdt vooruitblikkend op de Afrika Cup alle opties open. De Ajax-trainer moet tijdens het toernooi waarschijnlijk drie spelers missen. "We zullen in december de koppen bij elkaar steken", stelde Bosz vrijdag, zonder verder in te gaan op de vraag of hij en Marc Overmars de transfermarkt op willen of niet.

Hakim Ziyech, Bertrand Traoré en André Onana zijn vaste namen in de selecties van Marokko, Burkina Faso en Kameroen en zullen in januari hoogstwaarschijnlijk afreizen naar Gabon, het gastland van de Afrika Cup 2017. "Het zal wat veranderingen teweeg gaan brengen", aldus Bosz vrijdag op de persconferentie in aanloop naar het duel met ADO Den Haag.

Brede selectie

De oefenmeester heeft stiekem liever een iets smallere selectie dan op dit moment, maar de diepte van de spelersgroep kan de trainer in januari nog goed van pas komen. "Nu moet ik wekelijks veel goede spelers teleurstellen. Zeker nu we nog niet echt last hebben gehad van blessures", besloot Bosz, die zich vervolgens haastte af te kloppen. 

Deel via social media:

Meer over