Cillessen op weg van Ajax naar Barça

Deel via social media:

Bronvermelding
Hollandse Hoogte
Redacteur
Jasper Cillessen vertrok in 2011 van NEC naar Ajax.
Auteur
Mike Verweij
Publicatie datum

Jasper Cillessen (27) staat vlak voor een droomtransfer. De keeper van Ajax kan Claudio Bravo opvolgen bij FC Barcelona, dat een bod tussen de 10 en 12 miljoen euro bij Ajax heeft neergelegd. Bronnen rond de speler hebben dat inmiddels bevestigd.

De interesse van Barça komt voor de Amsterdammers op een uiterst vervelend moment, omdat het elftal van Peter Bosz woensdag in Rostov moet proberen deelname aan de groepsfase van de Champions League af te dwingen. De clubleiding van Ajax beseft echter dat dit voor Cillessen een kans uit duizenden is, één die hem niet mag worden ontnomen.

De ophanden zijnde deal lijkt een verklaring voor het matige spel van de keeper, die zowel in het thuisduel met PAOK Saloniki als in het eerste treffen met FK Rostov blunderde. Cillessen leek – met de wetenschap achteraf – in gedachten al in Catalonië. FC Barcelona kijkt door de huidige vorm van de Oranje-keeper heen en wil hem graag inlijven.

 

Daarbij speelt het optreden van Cillessen op het WK in 2014 een grote rol. Uitgerekend tegen Spanje (5-1) verrichtte hij bij een 1-0-achterstand een cruciale redding op een inzet van Silva. Het sprookje van Cillessen en Oranje eindigde uiteindelijk met de derde plaats. Hij zou na Ruud Hesp de tweede Nederlandse keeper ooit kunnen worden in het shirt van Barça.

Deel via social media:

Meer over