’Reserve’ Memphis flink geraakt in portemonnee

Van Gaal mag wéér 100 miljoen uitgeven

Deel via social media:

Bronvermelding
EPA
Redacteur
Memphis
Auteur
Marcel van der Kraan
Publicatie datum

Louis van Gaal krijgt van Manchester United de verzekering gekregen dat hij opnieuw meer dan 100 miljoen euro mag uitgeven aan transfers en het grootste deel daarvan gaat naar een aanvaller. En dus neemt de concurrentie voor Memphis toe.

De Belgische topspits Romelu Lukaku staat bovenaan de kandidatenlijst van spitsen voor Manchester United. Omdat de oud-speler van Anderlecht en Chelsea een vijfjarig contract heeft bij Everton, mag de club uit Liverpool een vermogen voor hem vragen. De verwachting is dat United een slordige 70 miljoen euro zal moeten neertellen om Lukaku binnen te loodsen.

De vader van de speler heeft al aangegeven dat Manchester United en Bayern München de grootste kanshebbers zijn, al tracht zijn nieuwe zaakwaarnemer Mino Raiola hem naar Juventus te loodsen onder het mom dat de spits dan in de Champions League actief zal zijn.

Champions League

Om meer aantrekkingskracht op spitsen als als Lukaku, die tot nu toe al goed is voor 18 goals in de Premier League, en andere Europese topspelers te hebben is het cruciaal dat Van Gaal met zijn team in de laatste weken van de competitie stadgenoot Manchester City voorbij gaat en de vierde plek op de ranglijst claimt. Dan kunnen Van Gaal en Man United-directeur Ed Woodward hun mogelijke aankopen ook Champions League-voetbal voorschotelen.

Anthony Martial

Vorig jaar betaalde de club ook al 50 miljoen euro voor de Franse aanvaller Anthony Martial, die twee keer zo veel goals heeft gemaakt als Memphis. In de tussentijd is ook het grote talent Marcus Rashford doorgebroken. De concurrentie zal daardoor nog verder toenemen. Om er zeker van te zijn dat het elftal doorgroeit en de prestaties van dit seizoen verbetert (vroeg uitgeschakeld in de Champions League, kansloos in de strijd om de landstitel, uit de Europa League geknikkerd), móet Van Gaal doorselecteren.

Premier League

Als Memphis er zeker van wil zijn dat hij in de hiërarchie weer bovenaan komt, zal hij mede met het oog op de komst van nieuwe spelers volgend seizoen aanmerkelijk beter moeten presteren dan nu. In de Premier League is hij al een maand niet meer in actie gekomen. De laatste keer dat hij aan het grote werk mocht ruiken was als invaller in de verloren wedstrijd tegen West Bromwich Albion (6 maart).

In de wetenschap dat hij in de Nederlandse competitie werd gekroond als topscorer, valt ook zijn totale productie in de Premier League zwaar tegen: twee goals… Eentje in september tegen Sunderland en eentje in november tegen Watford. Het heeft hem inmiddels bergen kritiek opgeleverd.

Portemonnee

Dankzij het uitlekken van alle details in zijn contract via Football Leaks, dat beslag legde op de 34 pagina’s tellende verbintenis van de speler, weten we ook hoe hard het Memphis in de portemonnee raakt elke keer als hij niet in de basis verschijnt.

Voor Van Gaal wordt het zijn derde en laatste jaar bij de Engelse topclub, waarin hij hoopt te oogsten. Daarbij zullen sentimenten geen rol spelen. Het feit dat Memphis door hem persoonlijk is aanbevolen bij de leiding van zijn Engelse werkgever en dat de aanvaller een landgenoot is, geeft de speler al maanden geen enkel streepje meer voor. De concurrentie voor de man die PSV 34 miljoen euro (en in de toekomst vanwege bonussen misschien nog meer) oplevert wordt levensgroot.

Deel via social media:

Meer over