Van Gaal weidt uit over Zlatan

Deel via social media:

Bronvermelding
Reuters
Redacteur
Louis van Gaal geeft aanwijzingen tijdens de training van Manchester United.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Louis van Gaal kreeg in de aanloop naar het treffen van Manchester United met Tottenham Hotspur de vraag of hij Zlatan Ibrahimovic bij zijn club in de spits zou willen zien spelen. De Nederlandse manager wilde daar best antwoord op geven.

"Ik denk dat het ongelooflijk is wat hij doet", aldus Van Gaal over PSG-spits Zlatan, topscorer van de Franse competitie. "Ik heb hem zien spelen tegen Manchester City en dat was een grote teleurstelling voor mij, omdat hij minstens twee keer had moeten scoren."

“Paris Saint-Germain ís Zlatan en dat is fantastisch. Als een manager als ik, die een voorkeur heeft voor 'het team', dat zegt, dan is dat een groot compliment voor hem. Verder weet je het maar nooit, ik kan niks over dat onderwerp zeggen. Zlatan is al 34."

Ajax

Het contract van het Zweedse fenomeen in Parijs loopt na dit seizoen af. De oud-Ajacied heeft al laten weten niet bij te tekenen en graag in de Premier League te willen voetballen. De kans dat dat bij Manchester United gaan gebeuren, lijkt bijzonder klein.

De Zweed lag in zijn Ajax-periode behoorlijk overhoop met Van Gaal, destijds technisch directeur van de Amsterdammers. „Hij gebruikte een potlood om me uit te leggen hoe ik moest lopen”, haalde Ibrahimovic ooit herinneringen op aan die tijd. „Ik zei hem: ’Luister, vriend, ik hoef niet naar jou te luisteren. Ga terug naar je kantoor en schrijf een paar brieven’.”

Deel via social media:

Meer over