Cruciale transferbesprekingen Man City-directeur en zijn nieuwe trainer

Guardiola betrapt in Amsterdam

Deel via social media:

Redacteur
Pep Guardiola, trainer van Bayern München, stapt uit de taxi bij het Conservatoriumhotel in Amsterdam, om de hoek van de PC Hoof
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

’s Werelds best betaalde trainer Pep Guardiola in hartje Amsterdam. Voor de grootste en belangrijkste transferbesprekingen richting het nieuwe seizoen bij zijn nieuwe werkgever Manchester City. Spectaculairder kan het bijna niet midden in de meest cruciale fase van het voetbalseizoen.

Bayern München en Manchester City zitten beide nog volop in de Champions League en azen in Duitsland en Engeland op de landstitel. Alle focus op de eigen club, zou je zeggen. Maar maandagmorgen om 9.35 uur stapt plotseling technisch directeur Txiki Begiristain van Manchester City binnen in het Conservatoriumhotel, om de hoek van de P.C. Hooftstraat. Amper twee uur later gevolgd door niemand minder dan de hoofdtrainer van Bayern München, die na de zomer voor het salaris van 24 miljoen euro per jaar in dienst treedt van City.

Ze kennen elkaar niet alleen goed uit hun tijd bij Barcelona, ze zijn ook al jaren zeer goed bevriend. Begiristain is al enkele jaren in dienst van Manchester City, waar sjeik Mansour als eigenaar geen miljoenen maar miljarden over heeft om zijn club de sterkste, de beste en de grootste ter wereld te maken.

Vol gas

Het plan om Guardiola aan te trekken bestond al jaren. Daarvoor moest eerst Begiristain worden binnengehaald, zodat die het pad kon effenen voor de komst van zijn boezemvriend. En nu de twee weten dat ze vanaf de zomer samen alles voor het zeggen hebben bij de huidige nummer vier van Engeland, stippelen ze vol gas de koers uit voor het nieuwe seizoen. Want dat moet meteen een topjaar worden in de historie van Manchester City.

Geen zee te hoog, geen speler te duur. Dat is het motto van de sjeik, die alleen in de gaten moet houden dat hij de regels van Financial Fair Play niet overtreedt en daarom slim te werk moet gaan op de transfermarkt.

Maar dat is aan het duo Begiristain en Guardiola wel besteed. In het diepste geheim hebben ze hun plannen voor het creëren van een wereldploeg uitgewerkt, waarbij nu de puntjes op de i moeten worden gezet. Spelers moeten over de streep worden getrokken of anderszins warm gemaakt voor een transfer.

Guardiola en zijn werkgever FC Bayern maakten vorige week nog bekend dat de coach zich niet met transferzaken zou bezighouden zolang de Duitse topploeg op meerdere fronten om hoofdprijzen speelt. Maar op deze maandag blijkt duidelijk dat de twee Spanjaarden in de Nederlandse hoofdstad wel degelijk cruciale besprekingen voeren. Zo cruciaal dat ze niet via de telefoon plaats kunnen hebben.

Riechedly Bazoer

Amsterdam is ook de plek waar een van de meest begeerde jonge middenvelders in Europa rondloopt. Riechedly Bazoer weet al maanden dat Manchester City hem hoog op de verlanglijst heeft staan, al is de 19-jarige Ajacied in de veronderstelling dat de Engelse topclub op dit moment nog te veel middenvelders in huis heeft. Het laatste informele contact is dan ook van enige tijd geleden.

Dat kan echter snel veranderen. Guardiola heeft de vrijheid om bij City de hele selectie ondersteboven te keren. Slechts twee van de zeven middenvelders bij Man City weten dat ze volgend seizoen nog verzekerd zijn van een plek: de Spaanse international David Silva en de Braziliaan Fernandinho.

Jetro Willems

Manchester City zoekt een nieuwe centrale middenvelder, een laatste man, een spits en een linksback. Voor die laatste positie is ook Jetro Willems van PSV in beeld. Ook een speler in het land waar Begiristain en Guardiola nu topoverleg voeren.

Dat het duo serieuze business heeft te bespreken met meerdere partijen, blijkt ook uit het feit dat de ’td’ van City bij het inchecken in het Conservatoriumhotel direct een ‘conference room’ erbij boekt. Hij vindt het prachtig dat hij niet wordt herkend in een wereldstad als Amsterdam. Niet zo verwonderlijk, want hij beweegt zich voort in een spijkerbroek, een blauw vest en een paar hippe glimmende schoenen. Niet het tenue van een Man City-bestuurder.

Incognito

Guardiola heeft er helemaal een sport van gemaakt om incognito te blijven. Met een wintermuts over zijn kale hoofd, een sjofele trui en een ordinaire rugzak heeft hij alles weg van een doorsnee toerist. Het duo waant zich veilig totdat ze allebei de fotograaf ontdekken. Begiristain duikt in de Van Baerlestraat zelfs een portiek in om niet met de coach van Bayern tegelijk op de plaat te worden vastgelegd.

Het topoverleg in Amsterdam doet de vermoedens versterken dat het spel rond met name Bazoer, maar ook rond andere megatransfers van Manchester City op de wagen is. Manchester City klopte al bij Bazoer op de deur toen die nog jeugdspeler van PSV was.

In Europa telt Nederland als voetballand tussen de toplanden nauwelijks nog mee. Maar met de aanwezigheid van de beste coach ter wereld, Pep Guardiola, en de ’td’ van een van de rijkste clubs op aarde in hartje Amsterdam blijkt dat Nederland nog steeds ’ the place to be’ is in de voetbalwereld.

Deel via social media:

Meer over