Cruijff-Olsen-penalty van Messi en Suarez

Waanzinnig optreden Barça

Deel via social media:

Bronvermelding
Reuters
Redacteur
Lionel Messi, Neymar en Dani Alves.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

FC Barcelona heeft in een fantastisch duel Celta de Vigo met 6-1 verslagen en de koppositie in Spanje weer overgenomen. Luis Suarez scoorde drie keer. Bij zijn laatste goal werd hij zelfs vanaf de strafschopstip bediend door Lionel Messi.

Messi liet in de 28e minuut zien waarom hij zo geliefd is in Catalonië en ver daarbuiten. De 28-jarige Argentijn krulde een vrije trap prachtig in het doel, nadat hij kort daarvoor al rakelings had naast geschoten.

Een oerdomme overtreding van Jordi Alba stond aan de basis van de gelijkmaker van de gasten. Oud-Feyenoorder John Guidetti mocht in de 38e minuut aanleggen vanaf elf meter en faalde niet.

Prachtige tweede treffer

In de tweede helft ging Barça geduldig op zoek naar de tweede goal. Die volgde na een schitterende combinatie tussen Messi en Luis Suarez. Messi bediende de aanvaller uit Uruguay met een passje uit duizenden. De afwerking van Suarez mocht er ook zijn. Hij trapte de bal met een dropkick erin.

Ook de derde goal was er eentje om van te watertanden. Messi zette Neymar alleen voor de keeper. De Braziliaan verschalkte goalie Sergio Alvarez met een knappe voetbeweging. Op de lijn profiteerde Suarez met zijn 38e goal van het seizoen (in alle competities).

Bizarre penalty

In de 82e minuut mocht Messi aanleggen voor een penalty en zijn 300e goal in de Primera Division. De Argentijn deed het op een bijzondere manier. In plaats van te schieten bediende hij Suarez voor diens hattrick. Een zeldzaamheid. De strafschop deed denken aan de penalty die Johan Cruijff en Jesper Olsen er ooit uitgooiden.

Ivan Rakitic zorgde voor de vijfde goal. En Neymar na een prachtige pass van Suarez voor het slotakkoord.

 

PRIMERA DIVISION

Bekijk ook de uitslagen, karakteristieken en stand in de Primera Division.

Deel via social media:

Meer over