Kan de Nederlander nog aanblijven bij Manchester United?

Cruciale uren voor Van Gaal

Deel via social media:

Bronvermelding
Reuters
Redacteur
Louis Van Gaal
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

De komende uren worden cruciaal voor Louis van Gaal. De positie van de 64-jarige trainer wankelt bij Manchester United. Er staat voor vandaag een gesprek gepland met de clubleiding.

Vice-voorzitter Ed Woodward heeft nog altijd vertrouwen in Van Gaal en wil dat hij aanblijft. Een deel van de spelersgroep ziet volgens de Britse media inmiddels liever een wisseling van de wacht en zinspeelt op de komst van een nieuwe trainer. Zo werd onlangs de bij Chelsea ontslagen Jose Mourinho al met de Mancunians in verband gebracht. Maar het mogelijk doorschuiven van assistent Ryan Giggs is zeker ook geen onlogische oplossing.

Terug naar Nederland

Het contract van Van Gaal loopt echter nog 'gewoon' door tot medio 2017. Maar de roep om een voortijdig vertrek wordt in Engeland dus steeds luider. Natuurlijk was er al de eerdere kritiek op de speelwijze van Manchester United, maakte Van Gaal zich niet geliefd bij de media en werd de ploeg vorig jaar al uitgeschakeld in de groepsfase van de Champions League.

Maar ook in de Premier League blijven de resultaten achter. Zeker nadat afgelopen weekeinde tegen Southampton al de zesde competitienederlaag werd geleden. De achterstand op koploper Leicester City liep op tot tien punten. Er klonk zaterdagmiddag vanaf de tribunes dan ook veel boeroep en daar had Van Gaal zelfs begrip voor. "Ze hebben gelijk, ik kan dat niet ontkennen. Ik heb de wedstrijd namelijk ook gezien."

Na het verlies tegen het Southampton van Ronald Koeman kreeg de selectie van Manchester United plotseling twee dagen vrijaf en vertrok Van Gaal zelf naar Nederland. Aanvankelijk om de verjaardag van zijn dochter te vieren, maar zeker ook om de ontstane situatie in Engeland eens goed met zijn familie te bespreken.

Vertrouwen neemt af

Ondertussen vond maandag op het complex van Manchester United een gesprek tussen Woodward en Wayne Rooney & co plaats. Daaruit zou een verdeeldheid in de spelersgroep blijken. Waar Woodward nog het volste vertrouwen in Van Gaal heeft, zijn er bij een bepaalde kern toch vraagtekens rond zijn aanblijven ontstaan.

Van Gaal keerde maandag in de avonduren terug in Engeland. Het is nog niet bekend hoe laat het onderhoud tussen de ex-bondscoach en Woodward plaatsvindt. Wordt vervolgd.

Deel via social media: