Ook koploper Premier League onder indruk van talent

Europa jaagt op Hakim Ziyech

Deel via social media:

Bronvermelding
ANP Pro Shots
Redacteur
Hakim Ziyech is het middelpunt bij FC Twente na zijn fraaie solo die de 2-0 opleverde.
Auteur
Marcel van der Kraan
Publicatie datum

Hakim Ziyech heeft zich met zijn briljante optreden vrijdagavond in de kijker gespeeld bij een groot aantal Europese clubs. In de Grolsch Veste zat zaterdagavond een ongekend groot aantal scouts en coaches uit diverse landen op de tribune voor het grootste talent van de eredivisie.

Uit Duitsland zaten delegaties van Borussia Dortmund, Schalke 04, VfB Stuttgart en Hoffenheim op de eerste rij. Uit Schotland had Celtic een delegatie gestuurd, uit België was onder meer Anderlecht vertegenwoordigd, uit de Serie A kwam AC Milan kijken naar de 22-jarige Marokkaanse international en behalve Swansea City zat ook de koploper van de Premier League, Leicester City, in Enschede met grote bewondering naar Ziyech te kijken.

De scouts van Leicester hebben in Engeland op dit moment een geweldige reputatie. Zij hebben de voorbije jaren oog gehad voor spelers die bij de topclubs nooit in beeld waren geweest, maar die nu de sterren zijn van het sensationele team van Leicester. Jamie Vardy werd uit de lagere divisies weggeplukt en is in één keer naar de top van de Premier League geschoten. Naast hem speelt de Algerijnse international en aanvaller Riyad Mahrez, die als onbekende bij Le Havre werd opgepikt. Leicester ziet in Ziyech een speler die eenzelfde ontwikkeling kan doormaken. Hij heeft dezelfde aanvalsdrift als Mahrez, hij durft acties te maken en heeft net als Vardy veel loopacties. Hij past precies bij het type aanvallers dat de koploper zoekt.

Ziyech had tot vorig jaar buiten Nederland nog geen grote naam, maar bij de goede scouts was hij afgelopen jaar al opgevallen en nu neemt de interesse per week toe. Nog niet eerder dit seizoen zaten zoveel clubs voor een speler op de tribune bij FC Twente.

Verwacht wordt dat er in de komende week al biedingen komen op Ziyech, die bij vlagen weergaloos speelde en vanaf eigen helft een dribbel inzette die tot één van zijn mooiste goals dit seizoen leidde. De vraag is alleen of partijen elkaar kunnen vinden én of Ziyech halverwege het seizoen wil instromen bij een buitenlandse club. De speler zou het liefst in de voorbereiding van een nieuw seizoen starten.

FC Twente zal ongetwijfeld hoog inzetten (12 à 14 miljoen euro als vraagprijs), maar de marktwaarde van de speler ligt zo rond de acht miljoen euro. Dan wordt het de vraag of clubs zover willen gaan.

Ziyech heeft al aangegeven dat hij zich ver van alle transferzaken houdt. Pas als zijn zaakwaarnemer, Mustafa Nakhli, een ideaalplaatje heeft zal hij erover nadenken. En binnen het ideaalplaatje hoort het perspectief om elke week te spelen. Op stel en sprong verhuizen naar het buitenland zonder de garantie dat hij veel zal spelen, is daarom geen optie.

Maar ook interessant wordt het of FC Twente, onder druk van de gemeente die de club financieel heeft gesteund, het zich kan veroorloven miljoenenbedragen te weigeren. Financieel staat de club er nog altijd beroerd voor.

Deel via social media:

Meer over