Bertens kansloos naar huis geslagen

Deel via social media:

Bronvermelding
EPA
Redacteur
Kiki Bertens
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Kiki Bertens heeft bepaald niet lang kunnen genieten van haar deelname aan Wimbledon. De 23-jarige tennisster werd dinsdag in 35 minuten uitgeschakeld in de eerste ronde van het Engelse grandslamtoernooi.

 Op het gras van de All England Club in Londen was de als tweede geplaatste Petra Kvitova uit Tsjechië veel te sterk: 6-1 6-0.

Bertens won in de eerste set alleen haar tweede servicegame, maar verder dan de 3-1-tussenstand die dat opleverde kwam de speelster uit Wateringen niet. Kvitova hoefde zich op het warme centercourt in de voorstad van Londen nauwelijks in het zweet te werken. Binnen zeventien minuten had de 25-jarige Tsjechische titelverdedigster de eerste set al binnen.

Ook in de slechts achttien minuten durende tweede set kwam de Nederlandse nummer 108 van de wereld er niet aan te pas. De eerste game betekende direct een break voor Kvitova, die haar tegenstandster met een mooie passeerslag ontdeed van mogelijke hoop om er in elk geval nog een wedstrijd van te kunnen maken.

Pijnlijk applaus

Niets lukte daarna nog bij Bertens, die in de vierde game geen punt wist te maken en in haar eigen servicegame daarna alleen een puntje wist te scoren met een subtiele volley. Het applaus van het Britse publiek dat toen op de Nederlandse neerdaalde was slechts een hart onder de riem in een pijnlijke nederlaag tegen de nummer twee van de wereld.

TENNIS

Bekijk ook de uitslagen en het speelschema van Wimbledon.

Deel via social media:

Meer over