Bertens slaat zich naar kwartfinale

Deel via social media:

Bronvermelding
ANP
Redacteur
Kiki Bertens
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Nederlands succes op het grastoernooi van Rosmalen. Kiki Bertens plaatste zich op overtuigende wijze voor de kwartfinale. De Westlandse bleek veel te sterk voor de Russische nummer 40 van de wereld Anastasia Pavlyuchenkova: 6-2 en 6-2.

Bertens serveerde degelijk, maar domineerde gedurende de hele wedstrijd vooral in de rally's. Al in de derde game van de wedstrijd ging ze door de opslag van de Russische, die veertigste staat op de wereldranglijst. Na een nieuwe break serveerde Bertens de set overtuigend uit.

Het enige moment waarop de Wateringse kwetsbaar leek, was in haar eerste servicebeurt van de tweede set. In een lange game kreeg ze meerdere breekpunten tegen, maar overleefde ze desondanks. Het verzet van Pavljoetsjenkova was daarmee definitief gebroken en na een dubbele break kon Bertens de wedstrijd rustig uitserveren.

"Vooral de eerste set was het erg goed", zei Bertens, zelf 132ste van de wereld, na afloop van het zege. "Daar was denk ik weinig op aan te merken. Ik ben heel blij dat ik hier gewonnen heb."

 In de kwartfinales neemt de Nederlandse het op tegen titelverdedigster Coco Vandeweghe uit de Verenigde Staten.  "Ze won hier natuurlijk ook vorig jaar, maar ik ga er alles aan doen om te winnen”, aldus Bertens, die in 2011, 2012 en 2013 juist strandde in de eerste ronde van het toernooi in Rosmalen.

Deel via social media:

Meer over